UKRAJINA ZA PRVI APRIL PROGANJA PRAVOSLAVCE: Moskva čestitala Zelenskom „profesionalni praznik“

Novosti online

01. 04. 2023. u 18:15

MINISTARSTVO spoljnih poslova Rusije „čestitalo“ je ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom „profesionalni praznik“ istakavši da Ukrajina danas svetski dan šale obeležava hapšenjem namesnika Kijevsko-pečerske lavre i progonom pravoslavnih u svojoj zemlji.

УКРАЈИНА ЗА ПРВИ АПРИЛ ПРОГАЊА ПРАВОСЛАВЦЕ: Москва честитала Зеленском „професионални празник“

Foto AP

 - Ranije je Ukrajina obeležavala 1. april festivalom humora i satire „Humorina“, koji se svake godine na ovaj dan održavao u Odesi, a danas se ovaj dan obeležava hapšenjem mitropolita Pavla i progonom pravoslavnih. Zelenskom čestitamo profesionalni praznik - navodi se na Telegram kanalu ruskog spoljnopolitičkog resora.



Ranije danas starešina Kijevsko-pečerske lavre, mitropolit Pavel izjavio da mu je uručeno obaveštenje o pokretanju postupka zbog sumnje da je odgovoran za raspirivanje međuverske mržnje i saradnju s Rusijom.

Nakon toga su pripadnici SBU izvršili pretres prostorija u kojima mitropolit živi, Ukrajinska pravoslavna crkva je saopštila da su mitropolita pozvali i na saslušanje. Tek u popodnevnim časovima mediji su saopštili da je mitropolitku pozlilo u sudnici te da je saslušanje odloženo za 3. april.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba