"NIJE U KONTAKTU SA STVARNOŠĆU": Britanski premijer na udaru kritika zbog "šokantnog rasipanja novca"

Tanjug

01. 04. 2023. u 10:35

PREDSEDNIk vlade Velike Britanije Riši Sunak našao se na udaru javnih kritika u kojima je obelodanjeno da je u periodu kraćem od dve nedelje Sunak putovao privatnim avionima i potrošio u te svrhe oko 500.000 funti, "šokantno rasipajući novac poreskih obveznika".

НИЈЕ У КОНТАКТУ СА СТВАРНОШЋУ: Британски премијер на удару критика због шокантног расипања новца

Foto: Tanjug/AP photo

Ove kritike su podstakle britansku opoziciju da napadne Sunaka tvrdeći da "nije u kontaktu sa stvarnošću i nije u stanju da radi na pitanjima očuvanja životne sredine zelenoj agendi", prenosi Rojters.

U otkrivenim dokumentima iz kabineta premijera Sunaka detaljno se opisuju putovanja premijera u inostranstvo u trećem kvartalu 2022. godine.

Otkriveno je da je Sunakov kabinet koštao britanske poreske obveznike oko 108.000 funti za putovanje privatnim avionima do i sa samita Cop27 u Egiptu, 6. i 7. novembra.

Nedelju dana kasnije Sunak je odleteo na samit G20 na Baliju u Indoneziji, vratio se 17. novembra, a ovo povratno putovanje je koštalo više od 340.000 funti.

U decembru je jednodnevni izlet u Letoniju i Estoniju u posetu britanskim trupama koštao više od 62.000 funti.

Dokument o troškovima premijerskog kabineta pokazuje da je skoro 20.000 funti potrošeno na druge troškove kao što su smeštaj, hrana i vize.

Međutim, sve navedeno ne uključuje troškove za službenike koji su takođe išli sa premijerom na ova putovanja, a delegacije su bile različite veličine - od 19 sa premijerkom Liz Tras, do 35 koliko ih je pratilo Sunaka na Bali.

BONUS VIDEO: PRAVI DRAGULj: Jedinstveni dijamant spreman za prodaju na aukciji za basnoslovnu sumu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina