PRINC HARI SVEDOČIO NA SUDU: Pomenuo smrt princeze Dajane, pa rekao - Razotkriću zataškavanja kraljevske porodice i medija

Novosti online

29. 03. 2023. u 07:35

PRINC Hari se iznenadno pojavio u Londonu u ponedeljak kako bi svedočio i prisustvovao suđenju u kom on i druge istaknute ličnosti tuže medijsku kompaniju ANL za nezakonito prikupljanje informacija.

ПРИНЦ ХАРИ СВЕДОЧИО НА СУДУ: Поменуо смрт принцезе Дајане, па рекао - Разоткрићу заташкавања краљевске породице и медија

Foto Tanjug/AP

Vojvoda od Saseksa danas je dao izjavu u svojstvu svedoka u kojoj tvrdi da ga je kraljevska porodica naterala da poštuje pravilo "nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj" kada je reč o ophođenju sa medijima.

- Posle smrti majke 1997. godine, kada sam imao 12 godina, morao sam da trpim pritiske medija, sa kojima sam od tada bio u zategnutim odnosima, i držao sam se porodičnog pravila od kojeg nije bilo odstupanja - rekao je princ Hari.

Zatim je razmišljao o promenama koje su usledile nakon što je počeo da izlazi sa sadašnjom suprugom Megan Markl.

- Bilo mi je veoma teško da se uzdržim od obraćanja medijima nakon što su usledile brojne optužbe, uznemiravanja, napadi i rasistički tekstovi na račun Megan - rekao je on i dodao da su se stvari samo pogoršale kada je njegova izabranica zatrudnela sa prvim sinom Arčijem, u maju 2019, i da ima dokaze da mu je mobilni telefon hakovan još 2018. godine.

- Meni su bile uskraćene informacije o tome da je moj mobilni telefon hakovao NGN. Nije preterano reći da je sve krenulo nizbrdo kada sam odlučio da se iselim iz Velike Britanije 2020. godine - rekao je Hari sudu i dodao:

- Ne podnosim ovu tužbu samo zbog sebe, jer je ko zna koliko drugih članova porodice praćeno na ovaj način. Dokazi koje sam video ukazuju da su novinari ANL kriminalci koji imaju posebna ovlašćenja zbog svog statusa novinara. Britanska javnost zaslužuje da zna sve o ovakvim stvarima, zataškavanju, i osećam da je moja odgovornost da to uradim - zaključio je princ Hari.

Saslušanje svedoka trajaće četiri dana, a među ljudima koji tuže ANL nalaze se poznata lica poput Eltona Džona i Elizabet Harli. Prema pisanju magazina Pipl, princ Hari najverovatnije neće videti oca ili brata tokom boravka u Britaniji jer princ Vilijam provodi vreme sa porodicom dok su deca na školskim raspustima, a kralj Čarls Treći ove nedelje ide u Nemačku.

BONUS VIDEO: SEDAM DECENIJA NA TRONU - Elizabeta druga preminula u 97. godini u zamku Barmoral

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna