SVETSKA BANKA: Za rekonstrukciju posle zemljotresa u Siriji potrebno 7,9 milijardi $

Tanjug

20. 03. 2023. u 23:05

SVETSKA banka (SB) saopštila je danas da se procenjuje da će februarski zemljotresi u Siriji smanjiti BDP te zemlje za 5,5 odsto u ovoj godini, kao i da su sredstva za oporavak i rekonstrukciju procenjena na više od 7,9 milijardi dolara tokom tri godine.

СВЕТСКА БАНКА: За реконструкцију после земљотреса у Сирији потребно 7,9 милијарди $

FOTO: AP/Tanjug

U izveštaju SB o zemljotresima koji su pogodili severne i zapadne delove Sirije 6. i 20. februara procenjuje se da su naneli štetu od 3,7 milijardi dolara i još 1,5 milijardi dolara ekonomskih gubitaka, preneo je Rojters.

SB je ranije predvidela smanjenje od 3,2 odsto u ekonomskoj proizvodnji Sirije u ovoj godini zbog kontinuiranih sukoba zaraćenih strana, visokih cena i nestašice žitarica i energenata, kao i vode, što ograničava obrađivanje useva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

NIKADA O OVOME NISAM PRIČAO Nele na HRT-u o ratu i svom poreklu: U mom porodičnom stablu ima i Hrvata i Srba i Muslimana