OGLASIO SE ŠEF PENTAGONA POSLE RAZGOVORA SA ŠOJGUOM: Govorilo se o bitnim temema, a evo šta je poručio ruskom ministru

Novosti Onlajn

15. 03. 2023. u 20:16

ŠEF Pentagona Lojd Ostin je posle razgovora sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom rekao da velike sile treba da daju primer transparentnosti i veštine komunikacije.

ОГЛАСИО СЕ ШЕФ ПЕНТАГОНА ПОСЛЕ РАЗГОВОРА СА ШОЈГУОМ: Говорило се о битним темема, а ево шта је поручио руском министру

Foto Jutjub/Printskrin/GoArmiVestPoint/Profimedia

On je na konferenciji za novinare jasno stavio do znanja da je tema razgovora, prvog od kraja oktobra prošle godine, incident sa američkim dronom iznad Crnog mora.

- Upravo sam završio telefonski razgovor sa svojim ruskim kolegom, ministrom Šojguom. Kao što sam mnogo puta rekao, važno je da velike sile služe kao model za transparentnost i komunikaciju - rekao je Ostin.

On je ponovio da će SAD leteti tamo gde to međunarodno pravo dozvoljava, i pozvao rusku vojnu avijaciju da deluje „bezbedno i profesionalno“.

Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da je u utorak ujutro američki dron MK-9 sa isključenim transponderima narušio granice područja privremenog režima korišćenja vazdušnog prostora iznad Crnog mora. Bespilotna letelica se kretala ka ruskoj granici, ruski lovci su podignuti u vazduh da identifikuju uljeza. Usled naglog manevrisanja, dron je ušao u nekontrolisan let uz gubitak visine i pao u vodu. Ruski lovci nisu stupili u kontakt sa MK-9, nisu koristili vazdušno-desantno oružje i bezbedno su se vratili na aerodrom svoje baze, istaklo je rusko Ministarstvo odbrane, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: SEVERNA KOREJA LANSIRALA DVE BALISTIČKE RAKETE - Odgovor na manevre SAD i Južne Koreje (fotografije)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)