SAD NASTAVLJA SVOJIM POSLOM: Šef Pentagona se obratio ruskim pilotima nakon incidenta sa dronom

Novosti onlajn

15. 03. 2023. u 16:26

ŠEF Pentagona Lojd Ostin nakon incidenta sa bespilotnom letelicom iznad Crnog mora pozvao je rusku vojnu avijaciju da leti „bezbedno i profesionalno“, a takođe je poručio da će Oružane snage SAD nastaviti da deluju svuda gde to dozvoljava međunarodno pravo.

САД НАСТАВЉА СВОЈИМ ПОСЛОМ: Шеф Пентагона се обратио руским пилотима након инцидента са дроном

Foto: Jutjub/Printskrin/GoArmiVestPoint

- Da ne bude zabune, SAD će nastaviti da lete i deluju gde god to dozvoljava međunarodno pravo. Rusija treba da koristi svoje vojne avione na bezbedan i profesionalan način - rekao je Ostin.

Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da je 14. marta ujutru američka bespilotna letelica MQ-9 s isključenim transporderima narušila granice oblasti iznad Crnog mora, u kojoj je tokom specijalne vojne operacije uspostavljen privremeni režim korišćenja vazdušnog prostora.

Prema navodima Ministarstva, bespilotna letelica je letela ka granici Rusije na Krimu. Ruski lovci su se podigli radi identifikacije objekta. Usled oštrog manevrisanja bespilotna letelica je izgubila kontrolu nad visinom leta i pala u vodu.

Ruski lovci, prema saopštenju, nisu bili u kontaktu s letelicom, nisu koristili naoružanje i uspešno su se vratili na aerodrom.

BONUS VIDEO: RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA - Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije