PORUKA SERGEJA LAVROVA NA SAMITU G20: Tražimo fer i brzu istragu o terorističkom napadu na naše gasovode

Tanjug

02. 03. 2023. u 10:45

MOSKVA insistira na poštenoj i brzoj istrazi terorističkog napada na gasovodima „Severni tok“ uz učešće Rusije i drugih zainteresovanih strana, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

ПОРУКА СЕРГЕЈА ЛАВРОВА НА САМИТУ Г20: Тражимо фер и брзу истрагу о терористичком нападу на наше гасоводе

Foto: Tanjug/AP photo

- Šokirani smo zbog nekažnjene diverzije protiv magistralnih gasovoda ‘Severni tok’ u zoni odgovornosti EU i NATO. Insistiramo na poštenoj i brzoj istrazi tog terorističkog akta uz učešće Rusije i drugih zainteresovanih strana - rekao je Lavrov koji učestvuje na sastanku šefova diplomatija G20 u Indiji.

On je, takođe, rekao da Zapad bezobzirno ubija prehrambeni sporazum koji je inicirao generalni sekretar UN.

Kako je rekao, izvoz ruskih prehrambenih proizvoda širom sveta se onemogućava raznim preprekama, iako se EU trudi da sve ubedi u suprotno.

Lavrov je izjavio i da želi da se izvini Indiji zbog ponašanja delegacija zapadnih država koje su, u želji da odgovornost za sopstvene ekonomske propuste svale na druge, pre svega na Rusiju, rad na dnevnom redu sastanka pretvorile u lakrdiju.

Na sastanku učestvuje i američki državni sekretar Entoni Blinken, a uprkos nekim medijskim spekulacijama o njihovom sastanku, dvojica zvaničnika su sedela daleko jedan od drugog.

 

BONUS VIDEO:

OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE: Novi snimak MO Rusije iz borbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere