NEBENZJA PORUČIO: Istraga eksplozija na gasovodima „Severni tok“ usmerena na prikrivanje tragova

Novosti onlajn

22. 02. 2023. u 00:46

REPUTACIJA američkog novinara Simora Herša ne ostavlja sumnju u kredibilitet njegove istrage o diverziji na gasovodima „Severni tok“ i „Severni tok 2“, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti ove organizacije.

НЕБЕНЗЈА ПОРУЧИО: Истрага експлозија на гасоводима „Северни ток“ усмерена на прикривање трагова

Foto: AP Photo/John Minchillo

Prema njegovim rečima, zahvaljujući Heršu „saznali smo ne samo da su to uradile SAD, već i kako su to uradile“. Nebenzja je primetio da je „dubina informacija koje on poseduje neverovatna“.

- A njegovo dosadašnje profesionalno iskustvo i besprekorna novinarska reputacija ne ostavljaju mesta sumnji da američki novinar govori istinu - naglasio je Nebenzja.

On je dodao da zapadne zemlje ne pokazuju želju da sarađuju sa Rusijom u slučaju eksplozija na gasovodima.

- Imamo ozbiljne sumnje u delotvornost, transparentnost i nepristrasnost istraga koje se trenutno sprovode u nizu nacionalnih jurisdikcija. Ne vidimo nikakvu želju partnera za saradnjom - rekao je on.

Nebenzja je, između ostalog, primetio da su Nemačka, Danska i Švedska ignorisale poruke koje im je u oktobru 2022. poslao premijer Rusije Mihail Mišustin u vezi sa učešćem predstavnika ruskih nadležnih saveznih organa i „Gasproma“ u istrazi.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili