SMRTNA KAZNA ZA TERORISTE: Vlada Izraela predložila zakon o smrtnoj kazni za teroriste koji ubiju Izraelce

Tanjug

26. 02. 2023. u 23:17

IZRAELSKA Vlada dala je danas početno odobrenje za nacrt zakona koji bi omogućio sudovima da izreknu smrtnu kaznu za terorističke napade u kojima su žrtve građani Izraela.

СМРТНА КАЗНА ЗА ТЕРОРИСТЕ: Влада Израела предложила закон о смртној казни за терористе који убију Израелце

Foto: Profimedia

Odobrenje je dato uprkos očekivanom protivljenju glavnog tužioca i navodnom nastojanju stranke Likud premijera Benjamina Netanijahua da ga odloži, javlja Tajms of Izrael.

Ministarski odbor za zakonodavstvo odobrio je stavljanje predloga zakona na glasanje, za koje se dugo zalagala ekstremistička partija Ocma Jehudit ministra za nacionalnu bezbednost Itamara Ben Gvira,

Nacrt zakona uskoro će se naći na preliminarnom čitanju na plenumu Kneseta, a zatim će o njemu raspravljati bezbednosni kabinet koji će, kako se veruje, tražiti unošenje nekih izmena u tekst nacrta.

U zajedničkoj izjavi Netanijahua i Ben Gvira navodi se da tekst nacrta zakona koji je danas podnet predviđa da "sudovi mogu da izreknu smrtnu kaznu onima koji su počinili nacionalistički motivisano ubistvo protiv državljana Izraela", prenosi Tajms of Izrael.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)