PA ONI ŠALJU ORUŽJE, A NE MI Kina odbacila navode SAD da bi mogla da pošalje naoružanje Rusiji

Tanjug

20. 02. 2023. u 16:17

KINA je danas odbacila američke navode prema kojima Peking razmatra slanje oružja Rusiji kako bi je podržao u ratu u Ukrajini, poručivši da Vašington "nema ovlašćenja" da Kini izdaje naređenja.

ПА ОНИ ШАЉУ ОРУЖЈЕ, А НЕ МИ Кина одбацила наводе САД да би могла да пошаље наоружање Русији

Foto AP

"Upravo SAD, a ne Kina, kontinuirano šalju oružje na bojna polja. Nikada nećemo prihvatiti da SAD diktiraju kinesko-ruske odnose, niti ćemo prihvatiti prisile i pritiske", rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin, prenela je novinska agencija Kjodo.

Njegove izjave došle su nakon upozorenja državnog sekretara SAD Entonija Blinkena, kojitokom vikenda u Minehnu rekao da je Vašington zabrinut da bi Peking mogao da pošalje oružje Rusiji i podrži je u napadu na Ukrajinu.

On je rekao da bi takav čin doneo ozbiljne posledice u odnosu dve zemlje. Portparol kineskog ministarstva rekao je da će Peking nastaviti "čvrsto da se zalaže za dijalog i mir", kako bi se ublažila situacija u vezi s Ukrajinom, poručivši Vašingtonu da prestane da skreće krivicu na drugog i širi lažne informacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna