ZELENSKI ZAHVALAN ŠTO ĆE ITALIJA POSLATI ORUŽJE KIJEVU: Ekslukzivno najavio dolazak Đorđe Meloni u posetu Ukrajini

VLADIMIR Zelenski večeras je, u udarnom Dnevniku italijanske TV RAI1, najavio dolazak Đorđe Meloni u Kijev izjavivši da je srećan što će biti u prilici da je primi.

ЗЕЛЕНСКИ ЗАХВАЛАН ШТО ЋЕ ИТАЛИЈА ПОСЛАТИ ОРУЖЈЕ КИЈЕВУ: Екслукзивно најавио долазак Ђорђе Мелони у посету Украјини

Foto AP

 - Zahvalan sam Italiji na budućoj vojnoj podršci i Đorđi Meloni na odluci da nam pošalje oružje - rekao je Vladimir Zelenski u veoma dugom intervjuu iz Kijeva.

Ukrajinski predsednik podsetio je da je, od početka rata u Ukrajini, Italija podržavala Kijev i zalagala se da Ukrajina bude prihvaćena kao članica EU.

 - Italija je donela odluku da pošalje vojnu pooć Ukrajini, a mi smo posebno insistirali na oružju za odbranu naše energetske infrastrukture - rekao je Zelenski.

 - Ne znam precizno kada će stići to oružje, ali mi svakako očekujemo punu saradnju sa Evropom i sigurni smo da ćemo postati njena članica, s toga sada čistimo naše oligarhe i unutrašnju korupciju - izjavio je Zelenski. 

Na pitanje novinara o razlici u podršci Đorđe Meloni (koja podržava Ukrajinu)  i Silvija Beluskonija i Matea Salvinija (koji ne skrivaju svoje simpatije prema Putinu), odnosno da li se plaši da Italija može u nekom trenutku da napusti evropski front protiv Rusije, Zelenski je odgovorio da je bitno da Italija kao i bilo koja druga zemlja ne napusti podršku Ukrajini, jer je on uložio veliki napor protiv „intenzivne kampanje dezinformacija koje je širio Kremlj u poslednoj godini.

Na pitanje da li zna da poslednje istraživanje pokazuje da samo 50 odsto Italijana smatra da je Putin agresor, ukrajinski predsednik odgovorio je da to ne zna.

Zelenski je priznao da  veruje da je jedan veliki deo italijanske populacije ravnodušan prema ratu u Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)