FAŠIZAM NA CEREMONIJI SUPERBOULA? Hrista predstavili kao progonjenog migranta

Đ.G.

13. 02. 2023. u 21:21

DVE reklame koje su prikazane tokom nedeljnog finala Superboula američkog fudbala predstavile su Isusa Hrista kao progonjenog migranta i šampiona različitosti. Kongresmenka Aleksandrija Okasio-Kortez tvrdila je da su oni promovisali „fašizam“.

ФАШИЗАМ НА ЦЕРЕМОНИЈИ СУПЕРБОУЛА?  Христа представили као прогоњеног мигранта

FOTO: Tanjug/AP

- Nešto mi govori da Isus ne bi potrošio milione dolara na reklame za Superboul da bi fašizam izgledao benigno - napisao je njujorški demokrata na Tviteru u nedelju uveče.

Dve minute duge reklame nosile su nazive „Izbeglica“ i „Voli svoje neprijatelje“, a naručio ih je He Gets Us, po prijavljenim cenama od 20 miliona dolara. Jedan koristi snimke migranata iz Latinske Amerike da ih uporedi sa hrišćanskim spasiteljem, dok drugi opominje hrišćane da je „voleo ljude koje mrzimo“.

Okasio-Kortez, samoproglašeni demokratski socijalista, proglasio je ovo „fašizmom“ nakon serije medijskih priča koje osuđuju grupu koja stoji iza reklama – Fondaciju Servent, takođe poznatu kao Signatri. Prošle nedelje, socijalistički medij Jakobin nazvao ih je „krajnjom desnicom“ i  organizacijom „besno protiv abortusa i homoseksualaca“ koja finansira „grupu mržnje“ pod nazivom Alijansa za odbranu slobode.

Jakobinove tvrdnje su zatim pojačane i na drugim medijima, sa naslovima kao što su „Istina iza reklama za Isusa 'On nas dobija' koje su se emitovale tokom Superboula” (CNN). Priča Si-En-Ena, koja se pojavila samo nekoliko sati pre utakmice – i AOK-ov tvit – objašnjava da „On nas dobija“ ima „ teološke veze sa evanđeoskim praksama, kao i sa finansijskim,“ i da je evanđeosko hrišćanstvo „tesno povezano sa konzervativizmom“.

„On nas dobija“ kaže da to nije politička organizacija, niti da je „povezana sa bilo kojom određenom crkvom ili denominacijom“. Potencijalnim partnerima govori da prepoznaje Pakt iz Lozane iz 1974. kao „odraz duha i namere ovog pokreta“ i da ga njegove partnerske crkve „potvrđuju“ . Pokret u Lozani pokrenuo je evangelistički propovednik Bili Grejem.

- Kampanja Isusova 'On nas dobija' je zaista toksičan poduhvat krajnje desnice — protiv LGBTK-a, protiv abortusa, itd. Ignorišite nejasno oblačenje socijalne pravde - tvitovala je liberalna novinarka Virdžinija Hefernan u nedelju uveče, pozivajući svoje sledbenike da šire reč i pobrinite se da 100 miliona dolara uloženih u kampanju bude „protraćeno“.

Superboul je vrhunski sportski događaj u SAD i ima najskuplje reklamne cene. Reklame i emisija na poluvremenu obično su tema razgovora posle, kao i sama utakmica, preneo je RT.

BONUS VIDEO: SPAŠEN POSLE SEDAM DANA - Ruski spasioci izvukli muškarca iz ruševina u Turskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)