ZELENSKI PLJAČKA RUSKU IMOVINU KAO HITLER: Zaharova nikad oštrija o otvorenom lopovluku Zapada

Novosti onlajn

13. 02. 2023. u 19:42

POD maskom želje da se popravi katastrofalno stanje u zemlji, nastalo krivicom Ukrajine, Kijev sprovodi otvorenu pljačku, pretičući u tome svoje zapadne mentore, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

ЗЕЛЕНСКИ ПЉАЧКА РУСКУ ИМОВИНУ КАО ХИТЛЕР: Захарова никад оштрија о отвореном лоповлуку Запада

Foto: Depositphotos/Printscreen

Ona je dodala da se pokrovitelji Kijeva uzalud trude da smisle neku legitimnu formu za prisvajanje ruske imovine.

Prema njenim rečima, „eklatantna nezakonitost sopstvenih postupaka nikada nije zbunjivala kijevski režim, on ima na koga da se ugleda“.

- Nacistička Nemačka je takođe aktivno pljačkala, otimajući tuđu imovinu i bogatstvo od evropskih i sovjetskih zemalja. Nije marila za legitimitet. Danas na isti način postupa režim Vladimira Zelenskog. Očigledno je da u zemlji koja je potpuno prožeta korupcijom, gde se pljačka i sve veća zapadna pomoć, čak ni mali deo ukradenih sredstava neće otići za potrebe običnih Ukrajincaka koji su žrtvovani geopolitičkim ambicijama Zapada i pohlepnim težnjama za profitom kijevske elite - istakla je Zaharova.

Ona je skrenula pažnju da je 10. februara ukrajinska Vlada usvojila odluku kojom se reguliše prodaja konfiskovane ruske imovine i aktiva. Ukrajinski premijer Denis Šmigalj izjavio je da će dobijena sredstva biti usmerena na obnavljanje energetskog sistema, stambenih objekata i deminiranja teritorije, kao i „mnogo drugih stvari, koje vraćaju nadu u bolju budućnost“.

Konfiskovanje ruske imovine

Ranije je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila da cilj Evropske unije nije samo zamrzavanje, već i konfiskovanje ruske imovine u Evropi i pojasnila da je za to neophodno pripremiti odgovarajući pravni okvir.

Lideri EU su naložili EK da pripremi predlog za korišćenje zamrznute ruske imovine za finansiranje obnove Ukrajine.

Predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je da ukoliko se donese odluka o zapleni ruske imovine, Moskva ima pravo da preduzme analogne korake protiv država koje su donele takvu odluku.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SPAŠEN POSLE SEDAM DANA - Ruski spasioci izvukli muškarca iz ruševina u Turskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!