"NIJEDAN REŽIM NE BI GRANATIRAO SVOJE TERITORIJE" Peskov o navodnom Porošenkovom predlogu Putinu da uzme Donbas

Novosti Onlajn

13. 02. 2023. u 12:26

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov ostavio je bez komentara pitanje da li je bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko nudio ruskom lideru Vladimiru Putinu da uzme Donbas, istakavši istovremeno da nijedan režim ne bi postupao prema potrebnim teritorijama i ljudima koji tamo žive tako „kao da mu one nisu potrebne“.

НИЈЕДАН РЕЖИМ НЕ БИ ГРАНАТИРАО СВОЈЕ ТЕРИТОРИЈЕ Песков о наводном Порошенковом предлогу Путину да узме Донбас

Foto: EPA

Prema njegovim rečima, nijedan režim se ne bi bavio onim što se apsolutno može smatrati genocidom, „nijedan režim ne bi granatirao svoje teritorije i svoje stanovništvo iz teške artiljerije, ne bi ubijao žene, decu, starce“.

- To je trajalo dugih osam godina i, nažalost, to su ignorisali mnogi mediji, mnogi rukovodioci na takozvanom kolektivnom Zapadu - zaključio je Peskov.

Prethodno je bivši ukrajinski narodni poslanik Viktor Medvedčuk objavio da je nekadašnji predsednik Ukrajine Petro Porošenko pozivao Putina da uzme Donbas, jer ga nije želeo u sastavu Ukrajine.

Ranije je Porošenko priznao da su Minski sporazumi bili trik za pripremu Oružanih snaga Ukrajine za vojne operacije. Vreme dok su sporazumi bili na snazi omogućilo im je da formiraju proukrajinsku koaliciju protiv Rusije.

BONUS VIDEO: VEŽBE U RATNIM USLOVIMA - Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (1)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene