"TO JE PROMAŠENA POENTA" Sijarto okrenuo mađarski kompas ka istoku

Tanjug

12. 02. 2023. u 13:40

MAĐARSKA se protivi ideji da EU uvede deseti paket sankcija Rusiji, kao i svim ostalim EU sankcijama, jer nisu pomogle da se dostigne mir u Ukrajini, ali su zato naškodili evropskoj ekonomiji, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

ТО ЈЕ ПРОМАШЕНА ПОЕНТА Сијарто окренуо мађарски компас ка истоку

Foto: Tanjug/Panon TV/Molnar Edvard

- Sankcije su potpuno promašile poentu - rekao je Sijarto, dodajući da deseti paket EU sankcija o kojima se razgovara u Briselu su "iste kao i prethodnih devet, i da će naneti samo veću štetu Evropljanima", preneo je TASS Sijartovu izjavu za radio "Košut".

Sijarto je istakao da sankcije nisu primorale Rusiju da promeni svoju poziciju, nisu donele mir za Ukrajinu, ali su donele "nezamislive poteškoće" u Evropi, uključujući priliv izbeglica i inflaciju. Govoreći o predlogu nekih EU zemalja da prošire sankcije Rusiji na nuklearnu energiju, Sijarto je ponovio da Mađarska to neće podržati, jer će to ugroziti njenu enertegsku stabilnost.

On je pojasnio da nuklearna elektrana Paks, koja proizvodi polovinu električne energije i trećinu struje koja se potroši u Mađarskoj, koristi rusko nuklearno gorivo.

BONUS VIDEO: POPRAVKA KRIMSKOG MOSTA BLIŽI SE KRAJU - Snimci spajanja trećeg oštećenog dela

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)