MOSKVA UPUTILA NOTU AMBASADI SAD: Od Zapada zahtevaju samo jedno

Novosti online

07. 02. 2023. u 15:10

AMBASADI SAD u utorak je uručena nota sa zahtevom da se prekine mešanje u unutrašnje poslove Rusije, rekao je Sputnjiku izvor blizak rukovodstvu Ministarstva inostranih poslova Rusije.

МОСКВА УПУТИЛА НОТУ АМБАСАДИ САД: Од Запада захтевају само једно

Foto D. Dozet

- Ruski spoljnopolitički resor konstatuje da, bez obzira na više puta ponovljena upozorenja, pre svega u noti Ministarstva inostranih poslova Rusije od 9. decembra 2022. godine, američka diplomatska misija nastavlja zlonamerne aktivnosti u informacionom prostoru, dozvoljavajući sebi nepodobne iskaze o rukovodstvu zemlje u kojoj boravi, kao i širenje lažnih vesti o Oružanim snagama Ruske Federacije, što spada u krivična dela - dodao je izvor.

Prema njegovim rečima, „američke diplomate su upozorene na to da ne pokušavaju da se bave subverzivnim aktivnostima, regrutujući 'agente uticaja' sa ciljem da seju razdor u ruskom društvu, da podstiču antidržavno delovanje“.

Izvor je dodao da će „saradnici koji su u tome učestvovali biti deportovani, bez obzira na to koje funkcije obavljaju“.

- U vezi s tim je novoj ambasadorki SAD u Moskvi Lin Trejsi, koja je primljena u Ministarstvo inostranih poslova Rusije 30. januara radi uručivanja kopija akreditiva, oštro predočeno da je neophodno da strogo poštuje ruske zakone i da prekine delatnost koja je protivna zahtevima vlasti Ruske Federacije i odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima - dodao je izvor.

On je posebno naglasio da „ruska strana ne namerava da se miri s pomahnitalom ruskom propagandom, koja se širi preko informacionih resursa Ambasade SAD i da namerava da iskoristi sva dostupna sredstva za njenu neutralizaciju“

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Ruska vojska u akciji u Siriji: Pomažu nakon zemljotresa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

AMERIKANCI PRAVE JEDAN BLOK UNUTAR EVROPE: Predsednik otkriva šta će se u narednom periodu dešavati na političkoj sceni