„ZAUSTAVIMO OVO!“: Francuski političar protiv pomoći Ukrajini nakon novog skandala

Novosti onlajn

06. 02. 2023. u 21:58

KORUPCIJSKI skandal koji je izbio u Ukrajini govori da kijevski režim zloupotrebljava zapadne isporuke, napisao je na Tviteru francuski političar i bivši poslanik u evropskom parlamentu Florijan Filipo.

„ЗАУСТАВИМО ОВО!“: Француски политичар против помоћи Украјини након новог скандала

Foto AP

- I, evo, sada se ispostavilo da je ministar odbrane Ukrajine umešan u ozbiljnu korupcijsku aferu. Sva pomoć koju mi tamo šaljemo se u potpunosti pokrade, milijarda za milijardom! Hajde da zaustavimo ovo! - usprotivio se on.

Lider frakcije „Sluga naroda“ u Vrhovnoj radi David Arahamija ranije je saopštio da će ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov biti prebačen sa mesta ministra odbrane Ukrajine na poziciju ministra za stratešku industriju, a njegovo mesto zauzeće rukovodilac Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Kiril Budanov.

Reznikov je izjavio da prvi put čuje za to i teško da bi pristao na tu poziciju.

Ukrajinski mediji su pisali da Ministarstvo odbrane zemlje kupuje proizvode za vojsku po dvostruko ili trostruko većoj ceni od one po kojoj se oni mogu nabaviti u prodavnicama u Kijevu. Radilo se o sporazumima koje je sklopilo Ministarstvo za organizaciju ishrane za 2023. godinu vojnih jedinica koje se nalaze u Žitomirskoj, Kijevskoj, Poltavskoj, Sumskoj, Čerkaskoj i Černjigovskoj oblasti. Ukupan iznos transakcije je 13, 2 milijarde grivni (preko 350 miliona dolara). U Ministarstvu odbrane su izjavili da su te informacije objavljene u cilju namerne manipulacije i obmane. Reznikov je objasnio da su uvećanje cene hrane tehnička greška.

Filipo je više puta kritikovao zapadne države zbog finansijske podrške Ukrajini i isporuke vojne tehnike Oružanim snagama Ukrajine, koje odugovlače sukob u ovoj zemlji. Istovremeno, apelovao je na ukidanje sankcija Moskvi. Odluke Brisela u energetskoj oblasti političar je nazvao suludim, a same ograničavajuće mere glupim.

BONUS VIDEO: 

POTRESNE SCENE IZ SIRIJE: Preživeli u Hami u bolnicama, nastavlja se potraga za preživelima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024