"HVALA VAM ZA SANKCIJE, ALI VI TONETE" Apel Zelenskog vodi Evropu u recesiju

Novosti onlajn

04. 02. 2023. u 08:23

DA NIJE bilo sankcija sa Zapada, Rusija se ne bi ovako brzo razvila, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući jadikovanje ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog na ramenu predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen. Uplašilo ga je što se Rusija brzo prilagođava sankcijama, dodala je Zaharova.

ХВАЛА ВАМ ЗА САНКЦИЈЕ, АЛИ ВИ ТОНЕТЕ Апел Зеленског води Европу у рецесију

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

- Da nije bilo sankcija iz 2014. godine i dalje bismo se gušili u zoni komfora i u novcu od nafte, a 'elita' koju je Zapad nametnuo 90-ih ne bi nam dozvolila da se razvijamo - primetila je Zaharova.

S druge strane, Zapad nema stimulans za napredak po principu ono što te ne ubije učini te jačim.

- Zapadna Evropa pada u recesiju i, izgubivši nagon za preživljavanjem, tone - istakla je Zaharova aludirajući na apel Zelenskog da se sankcije i pritisak na Rusiju pojačaju.

Ruska zvaničnica je podsetila na činjenicu da je Evropu od nje same sredinom 20. veka spasio sovjetski narod.

- Iskrena da budem, sad ćemo dva puta izmeriti pre nego što presečemo - zaključila je.  

BONUS VIDEO: PODRŠKA OD TERMINATORA - Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni