I NIKI HEJLI U TRCI: Bivša Trampova saradnica kandidovaće se za predsedničke izbore 2024.

Tanjug

02. 02. 2023. u 14:12

JEDAN od ključnih članova kabineta bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa Niki Hejli kandidovaće se za predsednika SAD iz redova republikanaca 2024. godine, objavio je danas Tajms.

И НИКИ ХЕЈЛИ У ТРЦИ: Бивша Трампова сарадница кандидоваће се за председничке изборе 2024.

Foto: AP

Hejli, koja je dve godine bila Trampova ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama, rekla je da će kandidaturu zvanično objaviti 15. februara, iako je ona ranije obećala da neće izazivati Trampa (76), ukoliko se on ponovo kandiduje.         

Tramp je rekao u novembru da se zalaže za svoj novi izbor u Beloj kući i on je do sada jedini ozbiljan kandidat koji je rekao da je definitivno u trci.

Hejli (51) sebe je predstavila kao deo nove generacije republikanskih lidera.     

Hejli, prema anketi Morning konsalta, u proseku ima samo tri procenta podrške u republikanskim primarnim anketama javnog mnjenja za predsedničke izbore 2024, iza Trampa sa 48 odsto, guvernera Floride Rona Desantisa sa 31 odsto i Trampovog potpredsednika Majka Pensa, koji takođe ima jednocifrenu podršku.

Pre nego što se pridružila Trampovoj administraciji, Hejli je provela šest godina na funkciji guvernera Južne Karoline, a 2016. godine kada je Tramp osvojio predsedničku funkciju, ona je podržala senatore Teda Kruza i Marka Rubija na republikanskim predizborima, rekavši u to vreme da je Tramp „sve što guverner ne želi u predsedniku“.

Kada je Tramp dobio nominaciju, Hejli je rekla da će glasati za njega kao republikanskog kandidata, ali da nije njegov "obožavatelj".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)