"RAZMETANJE HRABROŠĆU": Stigao odgovor iz Rusije, Alijansi se ovo neće dopasti

Novosti online

29. 01. 2023. u 10:49

IZJAVE o spremnosti NATO-a za direktan sukob sa Rusijom uvlače svet u nuklearni kolaps, a takva retorika neće promeniti ciljeve specijalne operacije, izjavio je za Sputnjik poslanik Državne dume Rusije Oleg Morozov, komentarišući izjavu admirala Alijanse Roba Bauera da je NATO spreman na direktan sukob sa Rusijom.

РАЗМЕТАЊЕ ХРАБРОШЋУ: Стигао одговор из Русије, Алијанси се ово неће допасти

Foto: Profimedia

- NATO mora da shvati da takve izjave uvlače svet u nuklearni kolaps. Neće nas naterati da odustanemo od svojih ciljeva u Ukrajini. I moraju da prihvate da nuklearni sukob ne podrazumeva selektivnost - naglasio je Morozov.

Istovremeno, parlamentarac je Bauerovu izjavu nazvao „monstruoznom“, istakavši da Rusija nikada nije težila vojnom sukobu sa NATO-om i da je činila sve da smanji vojnu napetost.

- Naš odgovor bi trebalo da bude jačanje vojnog pritiska u Ukrajini. Svaki korak napred pomera rat sa NATO-om, a nazad ga približava! - zaključio je Morozov.

Sa svoje strane, prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Vladimir Džabarov smatra da je ratoborno razmetanje hrabrošću vojnih lidera NATO-a povezana sa činjenicom da je u situaciji u Ukrajini počela prekretnica.

- Miran sam u vezi sa tim. To su sada izjavili, jer su zaista videli da je u Ukrajini počela prekretnica. Štaviše, shvataju da pomoć koju sada pokušavaju da pruže u tenkovima, čak i avionima, teško da će promeniti situaciju, Rusija ubrzava - rekao je Džabarov za Sputnjik.

Prema rečima senatora, izjava zvaničnika NATO-a „više liči na razmetanje hrabrošću“.

Podsećamo, ranije je predsednik vojnog komiteta Severnoatlantske alijanse admiral Rob Bauer izjavio da je NATO spreman za direktnu konfrontaciju sa Rusijom. On je napomenuo da je nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini Alijansa odlučila da ojača istočno krilo NATO-a. Prema Bauerovim rečima, ovo je važan signal Rusima – „spremni smo ako im padne na pamet da dođu do NATO-a“.

BONUS VIDEO: ZA JAČU KONTROLU RUSIJE: Novi NATO "avaksi" sleteli na aerodom u Rumuniji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

PIKASO RADIO POSTER ZA DOMAĆI FILM: Čuveni umetnik odbio novac, imao nesvakidašnji zahtev