NEMAČKI kancelar Olaf Šolc izjavio je da je glavni geopolitički cilj Nemačke da ne dozvoli Rusiji da proširi svoje granice.

Boki 61

28.01.2023. 14:44

Gledaj ti u svoje dvorište i vodi svoju brigu. Treba prvo da se rešis američke okupacije pa tek onda da razmišljas o drugima. I tada je pitanje hoće li te uopšte saslušati pošto samo lažete i petljate. Merkelova lepo reče da ste sporazumima samo kupovali vreme da naoružate Ukrainu. Nije da sam oduševljen što su Rusi ušli u Ukrainu ali na njih i njihov narod krenuti kukastim krstom bas ne ide. Zato vodi računa da ti ponovo ne dižu svoju zastavu u Berlinu.

Mladic

28.01.2023. 14:45

Tako su razmisljali njegovi preci pa su zavrsili kako su zavrsili nadam se iskreno da ce ruska vojska uci ponovo u Berlin inace nece biti mira

Kuglof

28.01.2023. 14:56

Istorija je učiteljica i ko je naucio, zna i Troja je pala tako sto su je napali iznutra. Analogno tome i zapad ne treba da zaboravi da ko se junači vani, slabi u kući. Trojanski konj u kući zapadnih zemalja mogu da im budu njihovi gradjani ako im dosadi da placaju cenu junačenja svojih militantnih poslovnih i političkih elita. Niko normalan ne mora to da im želi jer sami sebi seku granu tako sto hoce da sruše veliko stablo.

slavko

28.01.2023. 15:19

Имајући у виду прљаву игру државника већине западних земаља за жаљење је што ни један државник тих земаља нема храбрости и моралну потребу да каже НЕ, главна мета није Русија и њен пораз у Украјини којим би био понижен руски народ у целини. Главни циљ не може бити превара, већ истина да смо погрешили што смо обмањивали државно руководство Руске федерације, коју je у преговорима представљаo и сад специјалном војном операцијом до коначне победе представља легално и легитимно изабрани председник Путин.

buki

28.01.2023. 15:31

I nije Rusija širila svoje granice silom, nego se ruski narod u susednim državama i državicama referendumom izjasnio da hoće spajanje sa Rusijom, a priča kako samo ne žele širenje Rusije je za malu decu, jer svi dobro znamo da već vekovima žele uništenje Rusije i pljačku prirodnog bogatstva koje Rusija poseduje.

Pik

28.01.2023. 16:13

Ako Nemačka pokuša ugroziti: Rusija će imati sigurne saveznike. Nemačkoj je zadnji pokušaj ugrožavanja mira u Evropi. Mora da nestane. Šolc i Makron su uzrok rata u Evropi. Nemačka štiti i agituje za nacizam. Za korov. Srbija ne prihvata tu politiku. Ostatak sveta počinje da se ujedinjuje . Uvesti sankcije i blokadu nad Nemačkom. Huška Šolc da se prolije Ruska krv i ostalih slobodnih naroda. Ako je takvog hrabrog jezika što ne krene sam na tenku na Ruski narod.

Xajgyk

28.01.2023. 17:04

Кад се погасе камере и светла, ово убого биће се затвори у своје одаје и тихо јеца, јер је порушио све мостове који су везивали Немачку и Русију. Уместо да се отргне са ланца и јача своју државу савезништвом/сарадњом са Русима, ова будала је још више потчинила свој народ и земљу англосаксонцима.

ISTINA

28.01.2023. 17:28

Gde je tu doslednost,gde je medjunarodno pravo.Gde ste bili gospodine Sulc kada je bespravno bombardirana Srbija,kada ste je okupirali i tu doveli svoju vojsku.Sto ne zastupate isti princip i ista pravila kao i za Ukrajinu,vec na jednoj strani(Srbija) vrsite agresiju a na drugoj strani(Ukrajina) glumite branioca suveriniteta i ntegriteta drzava.Nema Sulc od tog nista eto vam Rusa ponovo u Nemackoj.Bolje vam je da cutite,niste nista naucili iz istorije?!Ameri ce se lako povuci a vi kud ce te vi,a mi Srbi kad smo preziveli Albaniju prezivecemo i ovo!!!

zora

28.01.2023. 17:57

Pored toliko ubijenih Rusa u drugom ratu NEMCI BEZ BLAMA izjavljuju ovakve stvari. Amer kolonija bi pre trebala da razmisli sta ce biti kada Rusi ponovo usetaju u njihovu prestonicu. Ne zaboravimo da su Ameri usli u rat kada je pola Evrope oslobodjeno od Hitlera zahvaljujuci Rusima. Konjica uvek stize pred kraj a onda ispada da su oni oslobodioci.

Marko

28.01.2023. 18:08

Rusija treba da pregazi sve drzave koje su bile u sastavu SSR a usle u NATO FASISTICKO clanstvo i ujedinile se samo sa 1 ciljem da pobiju pravoslavni narod u celom svetu

Saša

28.01.2023. 22:21

Samo glup čovek može pomisliti da će Rusija izgubiti rat!Al to nije tema....Šta posle svega?Kako i kome verovati,kako napraviti nove sporazume,poslovne ugovore,šta je garancija???Sve je srušeno i pogaženo,nastaje zakon jačeg!?

Vesna

29.01.2023. 00:27

Ako rusi ponovo podignu svoju zastavu u Berlinu, ovaj put ce tamo ostati zauvek. Solcu, zar nisi iz istorije naucio da se mrznja nikom nije isplatla.

BOGDAN

29.01.2023. 08:22

VAS CILJ BRATSKE RUSIJE JE POZNAT ODKADA RUSIJA POSTOJI.DANAS U 21 VEK OTVORENO UDRUZILI SE ZIDOVI I NACISTI DA UNISTE RUSKU DRZAVU I POROBE RUSKI NAROD TO ZNAJU I VRAPCI NA GRANE A SIGURAN SAM DA SU VASI CILJEVI VRLO DOBRO POZNATI RUSKIM STRATEZIMA KOJI VAS BUDNO PRATE 24/7.,BRATSKA RUSIJA AMERICKU ZIDOVSKU KOLONIJU NACISTICKU GERMANIJU PRETVORICE U NUKLEARNI ODPAD SRAMNICE GERMANIJU SA ZEMLJE GDE TRAVA NECE DA RASTE U IDUCE 300.GODINE. I TO JE TO.