NOVO SAOPŠTENJE IZ PENTAGONA: Novi paket pomoći Ukrajini – vredan 400 miliona dolara

Novosti onlajn

25. 01. 2023. u 18:56

UKUPAN obim novog paketa američke vojne pomoći Ukrajini sa tenkovima „abrams“ iznosiće 400 miliona dolara, saopštio je Pentagon.

НОВО САОПШТЕЊЕ ИЗ ПЕНТАГОНА: Нови пакет помоћи Украјини – вредан 400 милиона долара

Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, na spisku vojne pomoći nalazi se 31 tenk „abrams“ sa granatama kalibra 120 mm i „ostalom municijom“, osam taktičkih vozila za remont i evakuaciju, vozila za podršku i opremu, kao i finansijska sredstva za obuku, održavanje i logistiku.

Takođe se dodaje da je ukupan iznos američke vojne pomoći Kijevu dostigao 27,8 milijardi dolara od početka rada administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena, a od 2014. godine – 29,9 milijardi dolara.

Američki predsednik Džozef Bajden ranije je saopštio da će SAD u okviru novog paketa vojne pomoći isporučiti Ukrajini 31 tenk M1„abrams“.

(Sputnjik) 

BONUS VIDEO: 

PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (FOTO/VIDEO)