KULEBA TRAŽI F-16: Ukrajinski šef diplomatije tvrdi da EU razmatra slanje ratnih aviona

P. Z. S. / ria.ru

25. 01. 2023. u 00:14

UKRAJINSKI ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao je da EU razmatra pitanje obezbeđivanja Ukrajini borbenih aviona F-16.

КУЛЕБА ТРАЖИ Ф-16: Украјински шеф дипломатије тврди да ЕУ разматра слање ратних авиона

Foto: Profimedia/Ilustracija


Kuleba je na svojoj Fejsbuk stranici navodno postavio dijalog sa izvesnim „evropskim kolegom”.
- Sada F16? - Da. - Nosim ga na posao, prijatelju. Zato sam upravo dobio pitanja od evropskog kolege - napisao je Kuleba.

On je još u martu, na sastanku sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, rekao da je Ukrajini najpotrebnije snabdevanje vojnom avijacijom i PVO sistemima.


Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporukom oružja Ukrajini.

Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov primetio je da bi pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada imalo negativan efekat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi