KULEBA TRAŽI F-16: Ukrajinski šef diplomatije tvrdi da EU razmatra slanje ratnih aviona

P. Z. S. / ria.ru

25. 01. 2023. u 00:14

UKRAJINSKI ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao je da EU razmatra pitanje obezbeđivanja Ukrajini borbenih aviona F-16.

КУЛЕБА ТРАЖИ Ф-16: Украјински шеф дипломатије тврди да ЕУ разматра слање ратних авиона

Foto: Profimedia/Ilustracija


Kuleba je na svojoj Fejsbuk stranici navodno postavio dijalog sa izvesnim „evropskim kolegom”.
- Sada F16? - Da. - Nosim ga na posao, prijatelju. Zato sam upravo dobio pitanja od evropskog kolege - napisao je Kuleba.

On je još u martu, na sastanku sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, rekao da je Ukrajini najpotrebnije snabdevanje vojnom avijacijom i PVO sistemima.


Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporukom oružja Ukrajini.

Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov primetio je da bi pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada imalo negativan efekat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PREMINUO GLUMAC SAŠA PETROVIĆ: Ostaće upamćen po ulogama u mnogim filmovima, ali i serijama Vratiće se rode, Lud, zbunjen, normalan...