"PARAVAN ZA TAJNU DIPLOMATIJU" Gavrilov : Politika Zapada celu Evropu dovela na ivicu oružanog sukoba

Novosti online

18. 01. 2023. u 15:38

POLITIKA Zapada, koja je usmerena na antirusko jačanje Kijeva, dovela je celu Evropu na ivicu oružanog sukoba, izjavio je u sredu Konstantin Gavrilov, šef delegacije Rusije na pregovorimma o pitanjima vojne bezbednosti i kontrole nad naoružanjem koja se održava u Beču.

ПАРАВАН ЗА ТАЈНУ ДИПЛОМАТИЈУ Гаврилов : Политика Запада целу Европу довела на ивицу оружаног сукоба

Foto: Novosti

 - "Posrednici" u mirnom rešavanju krize u Ukrajini – Francuska i Nemačka – iskoristile su minski "Kompleks mera" i Rezoluciju 2202 Saveta bezbednosti UN (usvojenu 15. februara 2015.) kao paravan za tajnu diplomatiju, usmerenu na antirusko vojno jačanje Kijeva, uz direktnu saradnju zemalja-članica NATO-a. Uz napore evropskih zvaničnika ta politika je na kraju celu Evropu dovela na ivicu oružanog sukoba“, upozorio je Gavrilov, nastupajući na plenarnoj sednici Foruma OEBS-a o saradnji u oblasti bezbednosti.

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel ranije je izjavila u intervjuu nedeljniku „Cajt“ da su posrednički napori Nemačke i Francuske u takozvanom minskom formatu billi usmereni na to da se Ukrajini da vremena da ojača.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

SNIMCI SA MESTA PADA HELIKOPTERA U UKRAJINI: Vatrogasci i spasioci na licu mesta

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

SRBIJU INTERESUJE SAMO KADA ĆE MIR Vučić: Nekada je ta reč bila najpopularnija u svetu, a sada niko ne sme da je izgovori