PISMO-BOMBA ADRESIRANO NA ŠPANSKOG PREMIJERA: Podignut nivo bezbednosti

Novosti Onlajn

01. 12. 2022. u 12:24

PREMIJER Španije Pedro Sančez je u četvrtak, 24. novembra, primio pismo koje je slično onome koje je eksplodiralo u sredu u ambasadi Ukrajine u Madridu, prenosi španski portal "El Pais.

ПИСМО-БОМБА АДРЕСИРАНО НА ШПАНСКОГ ПРЕМИЈЕРА: Подигнут ниво безбедности

Foto: Tanjug

Koverta je sadržala "pirotehnički materijal" i bila je adresirana na Sančeza. Ona je stigla u četvrtak, 24. novembra, i detektovale su je i presrele španske bezbednosne službe.

Španske snage bezbednosti su danas pronašle i treću sumnjivu eksplozivnu napravu skrivenu u koverti pisma poslatog u satelitski centar Evropske unije koji se nalazi u vojnoj bazi blizu Madrida.

Ministarstvo odbrane navodi da je utvrđeno da koverta u sebi sadrži eksplozivni mehanizam. Policija ispituje parcelu vazdušne baze. Satelitski centar podržava zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku Evropske unije prikupljanjem satelitskih informacija.

Podsetimo, dva pisma-bombe upućena su juče, jedna na adresu ukrajinske ambasade u Madridu, a druga proizvođaču oružja, kompaniji Instalasa u Saragosi, na severoistoku Španije.

Ta naprava je, kako je danas saopšteno, slična onoj koja je poslata u ukrajinsku ambasadu u Španiji, španskoj fabrici oružja i u bazu ratnog vazduhoplovstva.

Zbog toga je podignut nivo bezbednosti u javnim i diplomatskim zgradama, objavilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

UŠTIPCI BEZ KVASCA: Sa sirom i susamom, mekani kao jastuk - savršeni za doručak (VIDEO)