MIHAIL SAKAŠVILI U TEŠKOM STANJU: Oglasio se njegov brat, traži lečenje u inostranstvu - "Sve se može završiti fatalno"

Novosti online

30. 11. 2022. u 22:13

ZDRAVSTVENO stanje bivšeg predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija je ozbiljno, on je hospitalizovan u Tbilisiju i ne može da se kreće, rekao je njegov brat Giorgi Sakašvili za TV Palitranjuz.

МИХАИЛ САКАШВИЛИ У ТЕШКОМ СТАЊУ: Огласио се његов брат, тражи лечење у иностранству - Све се може завршити фатално

Foto: Printskrin/Jutjub

- Njegovo stanje je veoma ozbiljno i pogoršava se. Ili leži ili sedi... sam je otišao u kliniku, sada se teško kreće... doktori kažu da ako ovo se nastavi, sve se može završiti fatalno - prenosi reči Sakašvilijevog brata RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, jedini način da se spase političar je da se prebaci u stranu kliniku, što će odbrana i tražiti od suda.

Giorgi Sakašvili smatra neprihvatljivim predlog ministra pravde Gruzije Ratija Bregadzea da se dovede lekar iz neke strane klinike koji bi lečio bivšeg predsednika, pošto, prema njegovim rečima, u klinikama u Tbilisiju ne postoje odgovarajući uslovi i oprema.

- Već ima 79 kilograma, kada je stigao u Gruziju, imao je 118... kada bi članovi vladajuće partije Gruzijski san posetili Sakašvilija u klinici, uverili bi se koliko je njegova situacija kritična - rekao je Sakašvilijev brat.

Mihail Sakašvili je uhapšen u Gruziji 1. oktobra 2021. godine, protiv njega se vodi istraga u nekoliko krivičnih predmeta.

Političar je osuđen u odsustvu u slučajevima ubistva bankara Sandra Girgvlijanija i prebijanja poslanika Valerija Gelašvilija.

U prvom slučaju, Sakašvili je osuđen na tri godine zatvora, u drugom - na šest. Osim toga, optužen je u slučajevima rasturanja opozicionog mitinga 7. novembra 2007. godine i pronevere sredstava iz državnog budžeta.

Gruzijski premijer Irakli Garibašvili rekao je da će Sakašvili još dugo ostati u zatvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!