SESTRA KIM DŽONG UNA UPOZORILA SAD: Mogli biste da se suočite sa još fatalnijom bezbednosnom krizom

Novosti online

22. 11. 2022. u 22:55

SEVERNOKOREJSKA političarka Kim Jo Džong upozorila je Sjedinjene Američke Države da će se suočiti sa još "fatalnijom bezbedonosnom krizom", nakon što je Vašington zatražio od Ujedinjenih Nacija da osude Pjongjang zbog lansiranja interkontinalne balističke rakete.

СЕСТРА КИМ ЏОНГ УНА УПОЗОРИЛА САД: Могли бисте да се суочите са још фаталнијом безбедносном кризом

Foto: Tanjug

Sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una osudila je SAD zbog izdavanja, kako je rekla, "odvratne zajedničke izjave zajedno sa ruljom poput Velike Britanije, Francuske, Australije, Japana i Južne Koreje", prenosi AP.

Potez SAD nazvala je "bezobraznim kršenjem suvereniteta i teškom političkom provokacijom" i uporedila tu državu sa "psom koji laje obuzet strahom".

- Sjedinjene Američke Države trebalo bi da imaju na umu da, bez obzira na to koliko očajnički pokušavaju da razoružaju Severnu Koreju, da je nikada ne mogu lišiti prava na samoodbranu - rekla je ona u izjavi koju su preneli državni mediji.

Navela je da bi SAD mogle da se suoče sa "još fatalnijom bezbednosnom krizom" ukoliko nastave sa akcijama protiv Severne Koreje.

Ocenila je da je činjenica da se o lansiranju raspravljalo u Savetu Bezbednosti "očigledna primena dvostrukih standarda", jer je, navodi, to telo "zažmurilo" na američko-južnokorejske vojne vežbe. Poručila je da Severna Koreja neće tolerisati bilo kakav pokušaj da se potkopa njeno pravo na samoodbranu. Istakla je da će ta zemlja preduzeti "najtežu protivakciju kako bi zaštitila svoju nacionalnu bezbednost".

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

Anu svi znate, a ovo je SIN Branislava Lečića iz prvog braka