KONAČNI REZULTATI IZBORA U KAZAHSTANU: Tokajev ubedljivo pobedio na predsedničkim izborima

Tanjug

22. 11. 2022. u 08:31

AKTUELNI predsednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev pobedio je na predsedničkim izborima održanim u nedelju, osvojivši 81,31 odsto glasova, potvrdio je danas predsednik Centralne izborne komisije Nurlan Abdirov, koji je saopštio konačne rezultate glasanja.

КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА У КАЗАХСТАНУ: Токајев убедљиво победио на председничким изборима

Foto: Profimedia

- Kasim Žomart Tokajev je dobio 6.456.392 glasa ili 81,31 odsto - rekao je Abdirov navodeći da je izlaznost bila 69,44 odsto, prenosi TASS.

Kandidat Jiguli Dairabaev iz Narodne demokratske patriotske partije Aujl je drugi sa 3,42 odsto glasova, dok je 5,8 odsto birača glasalo za opciju "protiv svih".

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

USLEDIĆE ODMAZDA, KIJEV ĆE IZGORETI: Nema pregovora