INCIDENT U POLJSKOJ Ruski diplomata: Pokušaj da se izazove sukob NATO-a i Rusije

Novosti online

16. 11. 2022. u 08:58

PAD rakete u Poljsku je pokušaj da se izazove direktan vojni sukob NATO alijanse i Rusije, izjavio je prvi zamenik stalog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

ИНЦИДЕНТ У ПОЉСКОЈ Руски дипломата: Покушај да се изазове сукоб НАТО-а и Русије

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Postoje pokušaji da se izazove direktan vojni sukob NATO-a i Rusije koji može da ima posledica za ceo svet - rekao je on.

Dodao je da će na sednici Saveta bezbednosti UN, tokom današnjeg dana, incident u Poljskoj biti glavna tema rasprave.

- Činjenice su važne i upravo one ukazuju da raketne udare na Poljsku teritoriju nije izvršila Rusija. Druga činjenica - momentalna histerija kijevskog režima i pozivi da se kazni Rusija, koje su odmah prihvatili Poljaci, odavno zatrovani rusofobijom - naglasio je Poljanski.

Istakao je da je za ruske bivše zapadne partnere nezamislivo da priznaju ulogu Ukrajine i Poljske u ovoj opasnoj provokaciji.

-Međutim, ignorisati činjenice i prepisati sve Rusiji je za njih uobičajena stvar. Oni ne primećuju ko granatira Zaporošku nuklearku. Interesantno je kako će se ovaj put izvući! - zaključio je Poljanski.

(Sputnjik)

 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)