U TOKU je 255. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini. Situacija na deonici Svatovo-Kremna je stabilizovana, ruska vojska dopremila je sva sredstva kako bi odvratila nasrtaje kijevskih trupa. Vlasti DNR tvrde da ruska vojska napreduje u pravcu Majorsk i Pervomajsko. Pentagon najavio novi paket vojne pomoći Kijevu.

Komentari (13)

Walter Pravicek

05.11.2022. 07:06

Da sam mlađi išao bih kod momaka Vagner.Samo oni bi trebali otvoriti svoj ured mnogo niže u Rusiji recimo u Rostov na Donu.Bliže Ukrajini.

Gagi

05.11.2022. 10:09

Tetka Julija Timošenko kaže da Rusija, svojim pravom veta, blokira SB UN, zar to ne radi i Amerika. Svet vapi za inteligentnim političarima, ovo sada je suviše veliki procenat tupih, priglupih i dementnih.

Mama

05.11.2022. 12:13

@Gagi - Imas pravo.Takvi metuzalemi upravljaju dubokom drzavo pa su i saradnici ist.Mislim da ce se neke nove generacije stideti maloumnih predaka .

db

05.11.2022. 10:50

Julija Timošenko - krala ruski gas iz gasovoda i preprodavala ga okolnim zemljama . Vrlo referentna ličnost . Viđao sam takve sa terase stana u kojem stanujem 90-ih u Beogradu . šunjali su se noću oko auta sa crevom i kanisterom. Možda nekog od njih da pitamo o sudbini čovečanstva? Trenutno su zauzeti sezonskim poslovima u Sremskoj Mitrovici , Zabeli i Padinskoj Skeli.

Karlo Veliki

06.11.2022. 00:00

Nisam upoznat sa tim da Zelenski priprema flotu podvodnih dronova, ali iz teorije i prakse razvoja borbenih sredstava znam da su Rusi pored razvoja POSEJDONA, radili analizu izvodljivosti razvoja POSEJDONA sa manjim kapacitetom, koji bi na primer mogao da natera Temzu da tece uzvodno.. Mislim da se razumemo.

Ljubica

06.11.2022. 08:29

Jel to nova budućnost Ukrajina donosi odluku koja zemlja će se bombardovati, ko će na svetsko prvenstvo u fudbalu i ko pobedjuje na Evroviziji ? Treba li se onda čuditi što su mnoge zemlje skeptične, kad sa Zapada krene priča o vladavini prava i demokratije, ja mislim da ne treba.

Walter Pravicek

06.11.2022. 08:50

Zeleni od besa kaže,da su Iranci lažovi,a on nama preko video konferencija čita,što mu napišu drugi.I Podoljak bi bombardovao Iran,a taj niti ne sniva što bi posle bilo.Jer treči svetski rat u celini bio bi uništenje svega,i onoga što imaju Ameri u Ukrajini,te po svijetu.Kad-tam mora se izaći iz skrovišta,pa bilo to duboko pod zemljom ili pod morem.I tada je gotov život.Eh Podoljak baš si tupavac.Uzmi Ursulu te plačite.Darovi iz Italije če prestati stizati,Slovenija je svoje dala,neke države još prazne vojničke depoje,i tako kamikaze iz Irana u Ruskim rukama precizno uništavaju sve darove u Ukrajini.Na redu jest Kijev.Pijanke,kaviar, prostitucija,debele guze onih koji nikada ratišta videli nisu,ali se kite sa ordenjem,nazivima i opasno velikom platom.Da zažmure krađu onim važnim političarima.I tako bit če kraj bajki o Zelenskom.

Jan

06.11.2022. 09:00

Vidi se, Ukrajina je puna komicara. Zelenko i Podoljak kao da su preuzeli komandu nato-a, un-a itd. Ti ljudi ili su izgubili kompas ili ga nikada nisu ni videli. Ne dao ti bog da ti takvi u ratu komanduju. A sto se Timosenkove tice, ili kako sami Ukrajinci kazu - pundjice, pa ona je zuta, jedna od prvih koje su "napredne" zemlje dovele na vlast i ciji je zadatak bio uvod u danasnje dogadjaje.