VOJSKA JUŽNE KOREJE U POKRETU: Odgovor na pretnje Kim DŽong Una - počeo "Hoguk"

Novosti online

17. 10. 2022. u 07:36

VOJSKA Južne Koreje pokrenula je danas godišnju defanzivnu vojnu vežbu "Hoguk", osmišljenu da pojača kapacitete Seula da odgovori na nuklearne i raketne pretnje Pjongjanga, preneo je Rojters.

ВОЈСКА ЈУЖНЕ КОРЕЈЕ У ПОКРЕТУ: Одговор на претње Ким Џонг Уна - почео Хогук

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Vežbe će trajati do subote i najveće su u nizu vojnih vežbi Južne Koreje prethodnih nedelja, uključujući i zajedničke aktivnosti sa SAD i Japanom.

Najnovije vežbe došle su nakon što je Severna Koreja izvela možda i najveće vežbe ove godine, ispaljujući balističke rakete kratkog dometa i otvarajući artiljerijsku vatru u blizini granice sa Južnom Korejom u petak.

Južnokorejske trupe će, udružene sa američkim snagama, biti fokusirane na održavanje spremnosti i pojačavanje operativne sposobnosti tokom vežbi "Hoguk", saopštio je generalštab iz Seula.

- Naše snage će imati celodnevne manevre, simuliraće kako se suprotstaviti severnokorejskom nuklearnim, raketnim i ostalim pretnjama - dodaje se.

BONUS VIDEO: BOND, DžEJMS BOND - Pre 60 godina snimljen prvi film o "agentu 007"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)