BELORUSIJA POJAČAVA KONTROLU GRANICE: Šalje dodatne granične trupe ka Ukrajini

P. Z. S. / ria.ru

16. 10. 2022. u 21:01

BELORUSIJA je rasporedila proširene granične jedinice i mobilne grupe teritorijalne granične straže da čuvaju granicu sa Ukrajinom u uslovima pojačane obaveštajne aktivnosti na ukrajinskoj strani, izjavio je zvanični predstavnik Državnog graničnog komiteta Belorusije Anton Bičkovski.

БЕЛОРУСИЈА ПОЈАЧАВА КОНТРОЛУ ГРАНИЦЕ: Шаље додатне граничне трупе ка Украјини

Foto: EPA

-U blizini naše granice se održavaju razne vežbe, vidimo da se vrši optičko, elektronsko i radio-tehničko izviđanje beloruske teritorije. Naravno, mi adekvatno procenjujemo ove pretnje i da bismo odgovorili, granična straža je pojačana, granične patrole, aktivno koriste tehnička sredstva zaštite granice, mobilne grupe teritorijalnih organa granične službe, rekao je Bičkovski za TV kanal ONT, komentarišući situaciju na granici sa Ukrajinom.

Predsednik Državnog graničnog komiteta Belorusije Anatolij Lapo rekao je 14. oktobra da je situacija posebno napeta na ukrajinskoj granici, ali da ima dovoljno snaga i sredstava da se ona zaštiti. On je posebno rekao da se beloruskoj granici na teritoriji Ukrajine približavaju naoružane grupe ljudi koji nemaju ni obeležja ni uniforme.

Pored toga, kako je primetio Lapo, više puta su zabeležene provokativne akcije ukrajinskog vojnog osoblja, korišćenje neobeležene opreme i izviđanje beloruske teritorije sa ukrajinske teritorije.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)