ŠEF PENTAGONA O UKRAJINSKOJ OFANZIVI: Da li će zima doneti nastavak?

P. Z. S./unian.net

12. 10. 2022. u 21:03

SEKRETAR odbrane Sjedinjenih Američkih Država Lojd Ostin očekuje da Oružane snage Ukrajine nastave sa oslobađanjem ukrajinske zemlje tokom zime.

ШЕФ ПЕНТАГОНА О УКРАЈИНСКОЈ ОФАНЗИВИ: Да ли ће зима донети наставак?

Foto Tanjug/AP


Kako je preneo dopisnik UNIAN, Ostin je ovo rekao na brifingu posle sastanka Kontakt grupe za pitanja odbrane Ukrajine (tzv. „Ramštajn-6“) koji je održan u Briselu (Belgija).

-Međunarodna zajednica ostaje ujedinjena i fokusirana i spremna je da učini sve što možemo da pomogne Ukrajini da zaštiti svoje interese i suverenu teritoriju, rekao je Ostin.

Foto: Jutjub/Printskrin/GoArmiVestPoint

Lojd Ostin

-Očekujem da Ukrajina nastavi da čini sve što može tokom zime da povrati svoju teritoriju i bude efikasna na bojnom polju. A mi ćemo učiniti sve što možemo da osiguramo da oni (Ukrajinci - Red.) imaju sve što je potrebno za efikasnost, naglasio je američki ministar odbrane.

On je napomenuo da su ukrajinske snage u poslednje vreme veoma efikasne na istoku i jugu zemlje, jer vraćaju svoju teritoriju od ruske okupacije.

-Možemo očekivati da će se takva aktivnost nastaviti tokom zime, rekao je Ostin.

Kako je UNIAN ranije preneo, Lojd Ostin je rekao da će Ukrajina dobiti nove sisteme protivvazdušne odbrane što je brže moguće.

BONUS VIDEO - RUSKI VELIKI TRANSPORT: Helikopteri Mi-26 koriste se u pregrupisavanju trupa i naoružanja na frontu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

RUSKINJU PITALI KAKO JE U SRBIJI, A ONA SVE ŠOKIRALA ODGOVOROM: Komentari neprestano pljušte (VIDEO)