ERDOGANOV VELIKI PLAN: Turska inicira da Rusiju i najveće zapadne zemlje dovede za pregovarački sto

Novosti online

08. 10. 2022. u 22:31

TURSKA planira da organizuje razgovore između Rusije i četiri najveće zapadne zemlje: SAD, Francuske, Nemačke i Velike Britanije, navodi turski list "Milijet".

ЕРДОГАНОВ ВЕЛИКИ ПЛАН: Турска иницира да Русију и највеће западне земље доведе за преговарачки сто

Foto: Profimedia/Emmanuel DUNAND

- U ovom trenutku Turska planira da stavi četiri velike zapadne zemlje za isti sto sa Rusijom: Sjedinjene Države, Francusku, Nemačku i Englesku. Ovaj plan još nije saopšten svim zapadnim prestonicama, ali je privatnim kanalima prenet u SAD - navodi pomenuti list.

Turska, koja je stekla veliko iskustvo u posredničkoj diplomatiji, nedvosmisleno je zainteresovana da okupi zemlje za pregovarački sto.

Kako je ranije rekao turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, uspostavljanje i najgoreg mira u Ukrajini bilo bi bolje nego nastavak rata.

Takođe, Erdogan je napomenuo da očekuje da će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u naredna tri do četiri dana.


BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

RAZVOD MERKELOVE: Ponela je samo jednu stvar kada je otišla