AKCIJA IZRAELSKE VOJSKE: Izraelske snage tokom intervencije ubile Palestinca

P. Z. S. / ria.ru/Tanjug

05. 10. 2022. u 20:33

U NAJNOVIJEM u nizu gotovo svakodnevnih sukoba, izraelske snage ubile su danas jednog Palestinca tokom vatrenog okršaja na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

АКЦИЈА ИЗРАЕЛСКЕ ВОЈСКЕ: Израелске снаге током интервенције убиле Палестинца

Foto: Tanjug/AP

Najmanje još šest drugih Palestinaca, među kojima dva novinara, ranjeno je u izraelskoj vatri, a na desetine ljudi su zbrinute zbog udisanja suzavca, rekli su lekari Rojtersu na licu mesta.

Sukobi su počeli kada su izraelske snage opkolile kuću Salmana Imrana za koga tvrde da je član pokreta Hamas u gradu Deir al Hatab, istočno od Nablusa.

U saopštenju izraelske vojske se navodi da je izvedena operacija hapšenja Imrana koji je osumnjičen za učešće u napadu na Izraelce na Zapadnoj obali prošle nedelje.

Vlasnik kuće pružio je otpor izraelskim snagama bezbednosti, ali se kasnije predao.

-Nakon dobijanja obavještajnih podataka, IDF je opkolila kuću osumnjičenog. Osumnjičeni je pucao na vojnike, zabarikadirajući se unutar stambene zgrade. Vojnici su otvorili vatru na stambenu zgradu i koristili razna sredstva, uključujući fragmentacijske granate i buldožer", saopštila je vojska.

Salman Imran, stanovnik Deir Alhataba, član je organizacije Hamas i ranije je bio u zatvoru zbog članstva u grupi koja je planirala napade, saopštila je pres služba ID. Izraelska vojska ga smatra odgovornim za granatiranje autobusa i taksija sa izraelskim brojevima prošle nedelje u oblasti Šehem (Nablus) na Zapadnoj obali. Militant koji se predao je predat specijalnim službama na dalje ispitivanje, saopštila je vojska.

Predstavnicima Vojske je poznato da su tokom operacije povređena dva predstavnika medija, saopštila je pres-služba vojske. Naglašavamo da prisustvo civila u područjima borbenih dejstava predstavlja pretnju po njihove živote, navodi se u saopštenju pres službe IDF.

BONUS VIDEO - POČELO PRIMIRJE, SLIKE RATA OSTAJU: Izrael i Hamas proglasili pobedu, žrtve bez utehe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju