"SVI SMO UJEDINJENI OKO VLADINOG PLANA RASATA": Kabinet britanske premijerke pokušava da odgovori na aktuelnu ekonomsku krizu

Tanjug

04. 10. 2022. u 16:35

BRITANSKA premijerka Liz Tras izjavila je danas za radio Tajms da su ministri u njenom kabinetu ujedinjeni oko vladinog plana rasta, a na pitanje da li je izgubila autoritet među njima.

СВИ СМО УЈЕДИЊЕНИ ОКО ВЛАДИНОГ ПЛАНА РАСАТА: Кабинет британске премијерке покушава да одговори на актуелну економску кризу

Foto: Profimedia

- Svi smo ujedinjeni oko plana rasta i onoga što moramo da uradimo da se ova zemlja vrati na pravi put - rekla je Tras za Tajms radio, prenosi Rojters.

- Suočavamo se sa veoma, veoma nestabilnim međunarodnim okruženjem, ratom u Ukrajini, inflacijom, rastom cena energenata i moraćemo da donosimo teške odluke - rekla je britanska premijerka.

Prethodno je britanska vlada odustala od plana za smanjenje poreza na dohodak za obveznike koji najviše zarađuju, a čija je objava izazvala previranja na finansijskim tržištima, rekordan pad funte i podelu u redovima vladajuće Konzervativne stranke premijerke Liz Tras.

Liz Tras, 47-godišnja bivša britanska ministarka inostranih poslova koja je stupila na dužnost 6. septembra nakon što je pobedila u trci za novog lidera Konzervativne partije, a ne na izborima u zemlji, priznala je u nedelju da je trebalo bolje da "pripremi teren" za ekonomsku politiku.

BONUS VIDEO:

PRE 65 GODINA POČELA JE SVEMIRSKA TRKA: Misija „Sputnjika 1“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024