NAKON odluke ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da podnese zahtev za ubrzani ulazak u NATO, građani Turske su revoltirani i žele da napuste alijansu, prenosi RIA.

Komentari (14)

Mile

01.10.2022. 17:09

Turska je vijna sila koju запад користи у том делу света,а Турска од тог савеза нема никакве користи већ штету.Као и ЕУ која је завлачи већ 35 год.Напустите ту западну багру Турци биће боље.

Dora

01.10.2022. 18:41

@Mile, narod niko ne pita niti odlučuju. Glave se pitaju i odlučuju. Turska ima interes da ostane u alijansi nato zbog Kurdistana. Kada bi izašli onda bi Kurdi mogli potpomognuti Amerima napraviti građanski rat. Kurdima je cilj imati svoju državu koju nisu nikada imali, a nemaju je jer su nesložni, mada su najbrojniji i najstariji narod na tom području.

I sta

01.10.2022. 22:07

Sta da udje u Nato??? Imas samo Kijev...Jedan deo uzela Rusija,drugi deo Poljska uzima zapadnu Ukrajinu u kojoj sace referendum,a ti komicaru imas samo Kijev i to pitanje dokle ces ga imati.Covece ti si zeznuo Garbacjova i Eljcina totalno si rasturio Ukrajinu

Laky

02.10.2022. 09:11

Nakon sabotaža na gasovodima ostaje da se crno more zatvori zaštite nacionalni interesi. NATO je strana u sukobu, a Turky bi da ostane neutralna i jedino izlaskom iz saveza je to moguće. Zajedno sa Kinom, Turskom, Indijom i arapskim zemljama formiraće se neutralni blok koji će održavati trgovačke i ostale odnose i time neku stabilnost u svetskim relacijama. Zapad tek treba da prođe kroz krizu i građanski rat zbog socijalnih nemira.

Goran

02.10.2022. 18:27

Slazemse da je Zelenski pajac u rukama natrag. Ali zar to nije Eu u rukama amera. Toliko je Evropa matora ima ratna iskustva. Toliko toleriše Amerika da već ko zna koliko će biti ratova na Evropskom tlu. Probudi se matora I izlazila Evropo.