GLAVNOKOMANDUJUĆI VSU O ZELENSKOM: On ne treba da razume vojne poslove ništa više od medicine ili izgradnje mostova

P. Z. S. / ria.ru

27. 09. 2022. u 18:13

GLAVNOKOMANDUJUĆI Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni cenio je vojno znanje predsednika Vladimira Zelenskog.

ГЛАВНОКОМАНДУЈУЋИ ВСУ О ЗЕЛЕНСКОМ: Он не треба да разуме војне послове ништа више од медицине или изградње мостова

Foto: Profimedia


-On ne treba da razume vojne poslove ništa više od medicine ili izgradnje mostova“, rekao je vojskovođa u intervjuu za britanski list Tajm.

Prema rečima glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, on je znao da ukrajinski lider nikada nije služio vojsku, tako da nije nameravao da ga uči taktičkim zamršenostima ratovanja. Na Zalužnijevo iznenađenje, izgledalo je da se Zelenski slaže s njim.

Ranije je glavnokomandujući ukrajinske vojske nazvao načelnika ruskog Generalštaba Valerija Gerasimova neprevaziđenim vojnim strategom i najpametnijim među ljudima. Prema njegovim rečima, on je odrastao na ruskoj vojnoj doktrini i smatra da je sva vojna nauka u Rusiji. Osim toga, dodao je ukrajinski general, pročitao je sva Gerasimova dela, a kompletnu zbirku njegovih dela držao je u svojoj kancelariji.

Mediji su više puta pisali o sukobu predsednika Ukrajine i glavnog vojnog vođe zemlje. Dakle, prema portalu Telegraph, Zelenski želi da ukloni Zalužnog, koga vidi kao političkog konkurenta. Kako je rekao Volodimir Rogov, član glavnog saveta administracije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)