ZELENSKI SA KOMANDOM VSU: Informacije direktno sa fronta

P. Z. S./ ukrinform.ua

26. 09. 2022. u 16:48

PREDSEDNIK Volodimir Zelenski je u ponedeljak održao još jedan sastanak Štaba vrhovnog komandanta.

ЗЕЛЕНСКИ СА КОМАНДОМ ВСУ: Информације директно са фронта

Foto: Profimedia

Ovo je saopštila pres služba šefa države, prenosi Ukrinform.

- Učesnici su dobili informacije o operativnoj situaciji na prvim linijama fronta. Donete su odluke u vezi sa aktivnim delovanjem Odbrambenih snaga u cilju dalje deokupacije teritorije Ukrajine, navodi se u poruci.

Napominje se da je na sastanku analizirano stanje snabdevanja trupa oružjem i municijom. Predsednik je istakao značaj operativnog obezbeđenja visokopreciznog naoružanja i svega što je neophodno za snage koje aktivno napreduju.

Tokom sastanka, učesnici su se posebno fokusirali na pitanje upotrebe novih vrsta naoružanja od strane neprijatelja i izneli planove za suprotstavljanje takvim sredstvima.

Sastanku su prisustvovali ministar odbrane Aleksij Reznikov, glavnokomandujući Oružanih snaga Valerij Zalužni, načelnik Glavne obaveštajne uprave Kirilo Budanov, ministri unutrašnjih poslova Denis Monastirskij, ministri spoljnih poslova Dmitrij Kuleba, Oleksandar Kubrakov, šefovi organa za sprovođenje zakona i agencija za sprovođenje zakona, kao i šef kabineta predsednika Andrij Jermak i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksij Danilov.

Sastanku su prisustvovali komandant Kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski, komandant snaga Operativne komande „Zapad“ Sergej Litvinov, komandant snaga Operativne komande „Jug“ Andrij Kovalčuk ​​i šef Državne granične službe Sergej Dejneko.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (2)

ZVERSKI PRETUČEN: Tragična smrt našeg velikog glumca - mislili da je Rom, nisu ga prepoznali! On potom tražio da ih ne gone krivično