„VADIO“ SE DA TREBA DA PLANIRA ČARLSOVO KRUNISANJE: Vojvodi oduzeli dozvolu zbog crvenog svetla

Novosti online

27. 09. 2022. u 00:52

VOJVODA od Norfolka Edvard Ficalan Hauard ostao je bez vozačke dozvole nakon prolaska kroz crveno svetlo, a vojvoda ima zanimljiv adut koji pokušava da iskoristi da dobije dozvolu nazad.

„ВАДИО“ СЕ ДА ТРЕБА ДА ПЛАНИРА ЧАРЛСОВО КРУНИСАЊЕ: Војводи одузели дозволу због црвеног светла

Foto Tanjug/AP

Osamnaesti vojvoda od Norfolka pokušava da iskoristi svoje planerske talente da povrati vozačku dozvolu. Naime, on je čovek odgovoran za planiranje sahrane kraljice Elizabete Druge, a imaće i glavnu ulogu u osmišljavanju svečanosti krunisanja kralja Čarlsa.

Vojvoda je policiji priznao da je prošao kroz crveno svetlo u Londonu 7. aprila. Prvobitno je odbijao optužbe, ali je pred sudom priznao da nije pazio na put, već pričao telefonom sa suprugom. Tužilac je rekao sudu da je najprestižniji vojvoda u Engleskoj već prikupio devet kaznenih poena i da će mu zbog šest novih poena zbog prolaska kroz crveno biti oduzeta vozačka dozvola.

Međutim, vojvoda od Norfolka ima keca u rukavu, pošto se nada da će mu njegove planerske sposobnosti pomoći da izbegne oduzimanje dozvole.

- Ovo je izuzetno čudna situacija, u kojoj je vojvoda od Norfolka bio odgovoran za organizaciju sahrane NJenog veličanstva kraljice Elizabete Druge, a sada je odgovoran za planiranje ceremonije krunisanja NJegovog veličanstva kralja Čarlsa Trećeg - rekla je njegova advokatica Nataša Dardašti.

Kako bi mogao da na najbolji način obavi svoja zaduženja, odbrana će tražiti da sud napravi izuzetak i vojvodi progleda kroz prste.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (1)

KAKO JE MAKSIM GORKI PISAO O SRBIMA: Oni su Rusi koliko i mi, ovo je naša zemlja, ovde su ljudi LJUDI, narod koji se bori za slobodu