BRITANSKOJ MONARHIJI SE BLIŽI KRAJ: Tvrdnje stručnjaka - Na prestolu će biti još samo jedan kralj

Novosti online

26. 09. 2022. u 20:54

PREMA prognozama stručnjakinje za monarhiju Hilari Mantel, princ Vilijam biće poslednji kralj, a britanska monarhija viće neće postojati u istom obliku kao i sada.

БРИТАНСКОЈ МОНАРХИЈИ СЕ БЛИЖИ КРАЈ: Тврдње стручњака - На престолу ће бити још само један краљ

Foto: Tanjug AP

Britanska spisateljica i stručnjakinja za monarhiju Hilari Mantel prognozira da britanska monarhija neće još dugo opstati u obliku u kom sada postoji, kao i da će princ Vilijam biti poslednji kralj, dok njegov sin Džordž nikada neće dočekati presto.

Na primer, da Čarls doživi 96 godina kao što je kraljica Elizabeta, princ Vilijam tada bi imao 62 godine, što znači da bi teoretski Džordž postao naslednik tek sa svojom 31 godinom i morao bi da čeka na krunu do 2078. godine.

- Mislim da Džordž nikad neće biti kralj, ali ne bih se kladila na to. Vrlo je teško razumeti koncept monarhije kada se na članove kraljevske porodice gleda kao na zvezde. Volela bih da svi mi pričamo manje i pustimo ih da pronađu neko rešenje - rekla je.

Foto Tanjug/AP

Podsetimo, nedavno se saznalo da je princ Endru hteo da spreči da njegov stariji brat Čarls postane kralj i spletkario je protiv njega. Prema biografiji o kraljici supruzi, Endru je navodno u tajnosti spletkario s pokojnom princezom Dajanom i svojom tadašnjom suprugom Sarom Ferguson kako bi sprečio da njegov brat Čarls postane kralj.

Hteo je da Vilijam zasedne na tron pre nego što napuni 18 godina, pa bi on preuzeo ulogu namesnika na prestolu. Endru se okomio na svog starijeg brata i hteo je da spreči da se oženi Kamilom. Zbog toga je svojoj majci, kraljici Elizabeti Drugoj govorio da Kamila nije vredna poverenja.

- Endru je snažno lobirao s nadom da Čarls neće postati kralj kada njegova majka umre i da će krunu uzeti Vilijam - tvrdi Levin u svojoj knjizi.

Foto: Arihva Novosti/AP Photo/Herman Knippertz, File

- Dok je Dajana bila živa, kroz svoje prijateljstvo sa Sarom je spletkarila s Endruom i pokušali su da sklone Čarlsa kako bi princ Endru postao namesnik na prestolu dok princ Vilijam ne postane punoletan - rekao je izvor iz Bakingemske palate.

Bila su to mračna i čudna vremena kada je paranoja postala stvarnost i ovo nas je brinulo. Endruovo ponašanje je bilo jako, jako negativno i ekstremno neprijatno njegovoj majci, kraljici Elizabeti, koja se nije s njim slagala.

- Rekli su mi da je to bila jedna od retkih prilika kada nije dobio šta je želeo - dodao je izvor. - Očito je bio jako ljut što nije mogao na neki način da vlada zemljom. Ostao je toliko neprijateljski raspoložen prema Kamili i tome što su je prihvatili u kraljevskoj porodici da sumnjam da mu je to ikada oprošteno.

Foto: EPA

Podsetimo, kraljica Elizabeta je sinu Endruu oduzela sve titule nakon što je bio upleten u pedofilski skandal s osuđenim, pokojnim Džefrijem Epstajnom. Dosta se poslednjih dana pričalo o tome hoće li Endruu biti dozvoljeno biti uključen u procesiju zbog afera koje ga u stopu prate.

Princ Endru povukao se iz javnosti zbog seks skandala s maloletnicama zbog kojeg se protiv njega vodila istraga. Čak su dve žene javno rekle kako ih je Endru silovao dok su bile maloletne, a iako te tvrdnje do danas nisu dokazane, princu je ugled narušen, pa se povukao iz javnosti i od 2019. više nije predstavnik kraljevske porodice koji obavlja službene dužnosti.

(Stori.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

VAŽNO ZA VLASNIKE DIZELAŠA: Država plaća 2100 evra za zamenu - ovo će biti uslovi