OSTRVA U EGEJSKOM MORU I DALJE PROBLEM: Turska uputila protestnu notu Grčkoj i SAD

Novosti onlajn

26. 09. 2022. u 17:01

TURSKA je uputila protestnu notu Grčkoj i Sjedinjenim Državama u vezi sa raspoređivanjem oružja američke proizvodnje od strane Grčke na dva ostrva u Egejskom moru, koja imaju status demilitarizovanih.

ОСТРВА У ЕГЕЈСКОМ МОРУ И ДАЉЕ ПРОБЛЕМ: Турска упутила протестну ноту Грчкој и САД

Foto: Piksabej

Grčki ambasador u Ankari pozvan je u tursko Ministarstvo spoljnih poslova, gde su tražili da Atina prestane sa krši status egejskih ostrva.

Turska već neko vreme tvrdi da Grčka krši međunarodne sporazume tako što je postavila vojsku na ostrvima u blizini turske obale Egejskog mora, a takođe optužuje Atinu da je njena protivvadušna odbrana naciljala turske avione tokom NATO vežbi iznad istočnog Mediterana.

Grčka odgovara da mora da brani istočna ostrva, uključujući i turistička mesta Rodos i Kos, koji su bliži turskoj obali nego Grčkoj.

BONUS VIDEO: 

PAKLENI VOZAČI ČELIČNIH ŽIVACA: Pogledajte kako izgleda vožnja na "Zidu smrti" u Indiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi