ČEKAJU SE TRI ZEMLJE: Kada će Švedska i Finska biti primljene u NATO?

Novosti online

23. 09. 2022. u 07:50

AMERIČKI ambasador u Helsinkiju Daglas Hiki predložio je da bi Švedska i Finska mogle da budu primljene u NATO ove godine.

ЧЕКАЈУ СЕ ТРИ ЗЕМЉЕ: Када ће Шведска и Финска бити примљене у НАТО?

Foto: Shutterstock/Ilustracije

Njihov pristup Alijansi još nisu ratifikovale Turska, Mađarska i Slovačka, prenosi Politiko.

Veruje se da će Mađarska i Turska odložiti konačnu odluku o ovom pitanju do 2023. godine. Ali Hiki je rekao da je optimista. Diplomata je u Helsinkiju razgovarao sa mađarskim kolegom, a ti razgovori su ga naveli da pomisli da će Budimpešta uskoro dati pozitivan odgovor.

Osim toga, ambasador je sugerisao da turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ne želi da „ostane sam“. To ohrabruje turskog lidera da "brzo reaguje po ovom pitanju", navodi list, pozivajući se na Hikija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

MORATE ZNATI: Šta treba da radite u slučaju jakog zemljotresa