RJABKOV PORUČUJE: Otvorena konfrontacija, prepuna vojnih sukoba, sa SAD i NATO nije u interesima Moskve

Novosti online

23. 09. 2022. u 16:23

OTVORENA konfrontacija sa Sjedinjenim Američkim Državama i NATO nije u interesima Rusije i Moskva se nada da i u administraciji američkog predsednika DŽozefa Bajdena shvataju koji su rizici eskalacije oko Ukrajine, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

РЈАБКОВ ПОРУЧУЈЕ: Отворена конфронтација, препуна војних сукоба, са САД и НАТО није у интересима Москве

FOTO: EPA

-Otvorena konfrontacija sa SAD i NATO, prepuna direktnih vojnih sukoba, nije u našem interesu. Nadamo se da i u Bajdenovoj administraciji shvataju opasnost od nekontrolisane eskalacije konflikta u Ukrajini, s obzirom na izjave tamošnjih zvaničnika da se u Ukrajinu ne šalju američki vojnici, rekao je Rjabkov.

Ruski diplomata je naglasio da Moskva nikome ne preti nuklearnim naoružanjem već upozorava na rizik od mešanja Zapada u specijalnu operaciju ruske vojske u Ukrajini.

Sjedinjene Američke Države nisu sposobne za pregovore i direktno guraju Kijev da prebaci vojne akcije na teritoriju Rusije i koristi nuklearno oružje kao sredstvo za ucenu“, naglasio je on.

Foto Tanjug/AP

-Amerika u principu nije sposobna za pregovore i zajedno sa Londonom i nizom drugih prestonica država članica NATO direktno gura Kijev da prebaci vojne akcije na našu teritoriju, spremajući se da se bori do poslednjeg Ukrajinca, kako bi nanela Rusiji, kako kažu ‘strateški poraz’. Tu je i ucena nuklearnim naoružanjem, dodao je Rjabkov na konferenciji koja je posvećena obeležavanju 60. godišnjice Karipske krize.

On je naveo i da su odnosi SAD i Rusije gotovo svedeni na nulu i mogu se uporediti sa odnosima koji su bili tokom Hladnog rata.

Moskva reaguje i nastaviće da adekvatno reaguje na akcije SAD, između ostalog i merama koje imaju asimetričan karakter, naglasio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije.

Rjabkov je zaključio da Rusija u kontaktu sa SAD podseća na principe mirne koegzistencije, ali nailazi na zid nerazumevanja.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POGLEDAJTE: Ovako je Vučić oduvao hrvatske novinare (VIDEO)