GENERAL ZABRODSKI: Kada će Oružane snage Ukrajine na frontu osetiti rezultat mobilizacije u Rusiji

P. Z. S./ unian.net

22. 09. 2022. u 18:00

PREMA generala VSU Mihaila Zabrodskog, malo je verovatno da će delimična mobilizacija u bliskoj budućnosti uticati na situaciju na liniji dodira.

ГЕНЕРАЛ ЗАБРОДСКИ: Када ће Оружане снаге Украјине на фронту осетити резултат мобилизације у Русији

Ukrajinski vojnici na istoku zemlje, Foto AP


Oružane snage Ukrajine možda neće osetiti rezultat mobilizacije Rusa na frontu do decembra 2022. godine.

Ovo je rekao u intervjuu za Ukrinform general-potpukovnik Mihail Zabrodski, prvi zamenik predsednika Komiteta Vrhovne rade za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove.

Prema njegovim rečima, faktor vremena ima značajan uticaj, jer je za mobilizaciju, kao i za svaki proces na državnom nivou, potrebno vreme.

-Minimalno iskustvo, organizacioni napori, lokalna korupcija treba da odigraju svoju ulogu. Očigledno je da su nedavni predlozi za jačanje krivične odgovornosti za izbegavanje vojnog roka u ratno vreme dostavljeni Državnoj dumi Ruske Federacije na razmatranje, dodao je Zabrodski.

Prema generalovim rečima, pošto nema osnova da se sumnja na ruske rezerviste za „preterani entuzijazam“, procedura obaveštavanja, prikupljanja i upućivanja vojnim jedinicama može da zahteva najmanje mesec ili dva.

-Pod uslovom da se uvede minimum neophodan za pripremu mobilisanog, biće potrebno još najmanje mesec dana. U opštem operativnom smislu, to znači da ruska komanda može da računa na praktične rezultate mobilizacije najkasnije do decembra ove godine, rekao je general.

Zabrodski je sumirao da ako se zanemari priprema, ovaj period se može smanjiti. Uprkos tome, malo je verovatno da će delimična mobilizacija u bliskoj budućnosti uticati na situaciju na liniji kontakta.

(Unian.net)

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)