ČELNICA EVROPSKE KOMISIJE: Otkrivamo ko stoji iza Ursule fon der Lajen

Novosti online

04. 09. 2022. u 14:00 >> 14:04

DOŠLO je vreme da konačno progovorimo o procesima koji zaista utiču i ugrožavaju naše živote, živote zemlje i nacije, i o ljudima koji pokušavaju da ih kontrolišu, piše Mađar Nemzet.

ЧЕЛНИЦА ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ: Откривамо ко стоји иза Урсуле фон дер Лајен

Ursula fon der Lajen, Foto AP

Ursula fon der Lajen, šezdesetčetvorogodišnja majka sedmoro dece prvo je bila ministarka za porodična pitanja u Nemačkoj, potom ministarka odbrane do 2019. godine, a sa ove funkcije neočekivano je došla na čelo Evropske komisije.

Početkom 2020. godine, nakon što je proglašena epidemija Covid-19, bila je prilično aktivna u nabavci vakcina. 

Ali ova njena aktivnost se pokazala skandaloznom. 

Ispostavilo se da je u bliskim odnosima sa šefom kompanije "Fajzer" Albertom Burlom, a sporazum, su postigli u aprilu 2021. kroz razmenu sms poruka potpuno izbegavajući javnost, prema kojem je komitet dogovorio najveći kupovina lekova do danas sa više kompanija. 

Konkretno, komitet je kupio 1,8 milijardi doza vakcine za 35 milijardi evra, koje su kompaniji, naravno, platile zemlje članice EU, indirektno novcem evropskih građana.

Ogroman skandal izazvala je s jedne strane činjenica da ugovor nije objavljen, a sa druge strane činjenica da je ovaj dogovor nastao kao rezultat razmene poruka između dve osobe, što je uticalo na sudbinu i živote mnogih miliona Evropljana.

Mnogi su tražili da se sms poruke objave, ali to do danas nije učinjeno. 

Fon der Lajen je u prva dva navrata 2015. i 2016. bila prisutna na sastancima Bilderberg grupe.

Štampa i mediji su posle toga potpuno utihnuli u pogledu legitimiteta njegovog sumnjivog, ranije žestoko napaćenog doktorata, i odjednom su nestale sumnje oko studija Stanforda.

Sledeća dva navrata su bila 2018. i 2019. godine, a nakon ova četiri učešća Ursula fon der Lajen je postala "svojevrsni lider".

U godini svog četvrtog učešća, u julu 2019, izabrana je za šefa Evropske komisije. 

Istovremeno, čak su i nemačke novine bile iznenađene ovakvim razvojem događaja, pozivajući se na činjenicu da se njeno ime, u principu, nije ni pojavljivalo do izbora za Evropski parlament. 

Usvakom slučaju, učešće na sastancima Bilderberg grupe često prati pojedinačni "koincidencija" da učesnici postaju čelnici EU.

BONUS VIDEO:

POMRAČENjE U BERLINU: Bez ambijentalnog osvetljenja zbog štednje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024