KINA OPRAŠTA DUGOVE: Peking se odriče 23 beskamatna zajma za 17 zemalja Afrike

D. D. S.

24. 08. 2022. u 16:08

KINA, najveći kreditor ekonomijama u razvoju, rekla je da će oprostiti 23 beskamatna zajma za 17 afričkih zemalja. Najavila je istovremeno da će preusmeriti i 10 milijardi dolara svojih rezervi Međunarodnog monetarnog fonda na zemlje na kontinentu.

КИНА ОПРАШТА ДУГОВЕ: Пекинг се одриче 23 бескаматна зајма за 17 земаља Африке

Foto: AP Photo/Tsvangirayi Mukwazhi

Ministar spoljnih poslova Vang Ji najavio je to na prošlonedeljnom sastanku Foruma o kinesko-afričkoj saradnji, navodi se u objavi na veb-stranici ministarstva.

Nije, međutim, naveo detalje o vrednosti zajmova za koje je rekao da su dospeli na kraju 2021. godine, niti je naveo koje zemlje duguju novac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu