APSURDNO: Na Tviteru suspendovani nalozi srpskih ambasada - hvale se demokratijom, pa cenzurišu bez ikakvog obrazloženja

Novosti online

22. 08. 2022. u 16:25

TVITER nalozi ambasada Republike Srbije u Jermeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Kuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Čikagu, suspendovani su 18. avgusta, bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na društvenoj mreži, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

АПСУРДНО: На Твитеру суспендовани налози српских амбасада - хвале се демократијом, па цензуришу без икаквог образложења

Foto AP

- Ne ulazeći u poslovnu politiku kompanije ''Tviter'', ukazujemo da je nedopustivo da diplomatska predstavništva jedne demokratske države koja nije izložena bilo kakvim sankcijama budu cenzurisana na ovaj način, pogotovo ako se uzme u obzir da su neki od pomenutih profila nedavno otvoreni i da nisu bili aktivni, a da na preostalima nije bilo nijednog sadržaja koji bi se mogao opisati kao neprimeren - navodi MSP u saopštenju.

Republika Srbija, kako se ističe, zemlja je čije je strateško opredeljenje članstvo u Evropskoj uniji, i naše političke i demokratske standarde, a oni uključuju i medijske slobode, prilagođavamo najvišim evropskim standardima.

- Zato je i apsurdno što je niz naših diplomatsko-konzularnih predstavništava cenzurisano na jednoj društvenoj mreži, koja se hvali time da promoviše demokratiju i pluralizam mišljenja - ocenjuje se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije obratilo se kompaniji ''Tviter'' sa zahtevom da nalozi naših diplomatsko-konzularnih predstavništava budu odblokirani.

Podseća se da je Tviter nalog prošle sedmice bez ikakvog obrazloženja bio blokiran i direktoru Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arnou Gujonu, i da mu je u međuvremenu odblokiran.

- Izražavamo nadu da blokada Tviter naloga naših diplomatsko-konzularnih predstavništava nije deo pokušaja da se Srbija spreči i ućutka u borbi za istinu, pre svega o situaciji na Kosovu i Metohiji - naveo je MSP u saopštenju.

BONUS VIDEO - Važno obraćanje Vučića iz Predsedništva Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju