NASTAVLJA SE HRVATSKO LUDILO: Suverenisti traže podizanje optužnice protiv Vučića

Novosti online

22. 08. 2022. u 15:11

HRVATSKI suverenisti očekuju od državnog pravobranilaštva da podigne optužnice protiv sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića i bivšeg predsednika Tomislava Nikolića zbog podsticanja na terorizam na tlu Hrvatske.

НАСТАВЉА СЕ ХРВАТСКО ЛУДИЛО: Суверенисти траже подизање оптужнице против Вучића

Foto: Printskrin

"Hrvatski suverenisti od vlade RH traže jasan i odlučan odgovor na najave iz Srbije o podizanju novih optužnica protiv hrvatskih branitelja i generala iz Domovinskog rata. Cilj ovih optužnica je prvenstveno još jedan jalovi pokušaj službenog Beograda izjednačavanja žrtve i agresora", navode u saopštenju. 

"Bombardovanjem lažnim optužnicama Beograd želi deo krivice prebaciti na žrtve", navode u ovom zahtevu.

Ističu i kako uprkos presudama međunarodnih sudova koje jasno pokazuju - kako brojem osuđenih, tako i dosuđenim zatvorskim kaznama, da je upravo Srbija glavni krivac za rat na prostoru bivše države, a ondašnji srpski dužnosnici glavni odgovorni za ratne zločine, službeni Beograd bombardovanjem "lažnim optužnicama protiv hrvatskih branitelja želi stvoriti suprotan dojam i deo krivice prebaciti na žrtve".

Navode i da izostanak jasnog i odlučnog odgovora može imati dalekosežne posledice na sigurnost RH i odnose u susedstvu. 

"Hrvatski suverenisti pitaju se zašto se nikada DORH nije detaljnije pozabavio ulogom i delovanjem bivših i sadašnjih srpskih funkcionera na okupiranim područjima Hrvatske tokom Domovinskog rata, te nikad nije podiglo optužnicu protiv sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića i bivšeg predsednika Tomislava Nikolića za podsticanje na terorizam na tlu Republike Hrvatske, o čemu svedoče brojni audio-vizualni zapisi", prenose hrvatski mediji.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (89)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)