MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE: Uništen veliki broj ukrajinske vojske, opreme i naoružanja

Tanjug

17. 08. 2022. u 13:46

MINISTARSTVO odbrane Ruske Federacije saopštilo je danas da je uništen veliki broj ukrajinske vojske, naoružanja i opreme kao posledica udara na železničku stanicu Kalinjindorf u Hersonskoj oblasti.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РУСИЈЕ: Уништен велики број украјинске  војске, опреме и наоружања

Foto: AP Photo/Andrew Lubimov/Ministarstvo odbrane Jermenije

- Uništen je veliki broj pripadnika rezervnog sastava Oružanih snaga Ukrajine, naoružanja i vojne opreme, koji su stigli na istovar na železničku stanicu Kalinjindorf u Hersonskoj oblasti- rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov na brifingu, preneo je Interfaks.

Prema njegovim rečima, u protekla 24 časa su operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija Ruske Federacije pogodile devet komandnih mesta Oružanih snaga Ukrajine.

Pored toga, kako je rekao Konašenkov, uništeno je devet skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije u oblastima naselja Kramatorsk, Nikolajevka, Krasnoe u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), Malinovka u Harkovskoj oblasti, Guljaj Polje, Samojlovka u Zaporoškoj oblasti, kao i tri skladišta goriva u oblastima Harkov, Bogoduhov i Čugujev.

Naveo je i da su četiri ukrajinska drona oborena za jedan dan u oblastima naselja Korobočkino u Harkovskoj oblasti, Pervomajskoje, Jasinovata (DNR).

Dodao je da je od početka specijalne vojne operacije, uništeno 267 aviona, 148 helikoptera, 1.747 bespilotnih letelica, 365 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.334 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 3.310 oruđa terenske artiljerije i minobacača, kao i 4.922 jedinice specijalnih vojnih vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)